Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 29. 05:21, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Baleset, lopás, engedély nélküli vezetés a megyében.

Engedély és érvényes iratok nélkül vezetett

Tulajdonosa vezette azt a több milliós rakománnyal későn este közlekedő kamiont, amelynek sem az iratai, sem a rendszáma nem volt rendben.
A késő esti órákban közlekedő kamiont a balatoni elkerülő úton ellenőrizte a közlekedési járőr. Az igazoltatáskor a gépjármű 40 éves, maglódi vezetője nem tudta átadni a vezetői engedélyét, mert nem rendelkezett vele, sőt „B” kategóriás vezetői engedélye is eltiltás hatálya alatt áll. A kamion irataival sem volt minden rendben: a vontató és a pótkocsi műszaki érvényességi ideje több mint egy éve lejárt, kötelező biztosítással sem rendelkezett. Amikor az eljárás szabályai szerint elvették a rendszámát, annak furcsa tapintása volt. Kiderült, hogy nem gyári, hanem egy házilag készített hatósági jelzéssel van dolga a rendőröknek. A vezető, aki egyben a kamion tulajdonosa is volt, elismerte a szabályszegések elkövetését.
A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon bűntető és szabálysértési eljárás is indult ellene. Az értékes rakományt a rendőrség biztonságba helyezte.

Gyermekbaleset Pápán

Megsérült egy járdán kerékpározó testvérpár 2012. január 26-án délután, Pápán.
A 11 éves fiú és 9 éves húga együtt bicikliztek egy hosszított nyergű gyermekkerékpáron. A járművet a fiú hajtotta, aki a nyereg hátsó részén ült, és az előtte helyet foglaló lánytestvérét hátulról átkarolva fogta a kormányt. Egy lejtős járdaszakaszon haladva kátyúba hajtottak, aminek következtében elestek a járművel. A kiérkező mentőtiszt elsődleges megállapítása szerint a kisfiú súlyos fej és hasi sérülést szenvedett, míg a kislány fejsérülése 8 napon belül gyógyuló.
A baleset rámutat arra, mennyire fontos, hogy a gyermekek már kisiskolás korban megismerkedjenek a kerékpáros közlekedés szabályaival, és azokat be is tartsák. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei kapitányságok kiemelt figyelmet fordítanak az ez irányú felvilágosító tevékenységekre, programokra.

Elfutottak a bolti tolvajok

Hamar elfogták a zirci rendőrök azt a három fiatalt, akik alkoholt loptak az egyik helyi áruházból.
Csütörtökön délelőtt 08:30 órakor egy zirci nagyáruházhól érkezett bejelentés bolti lopásról . Az áruházban 3 fiatal egy üveg Jägermeister szeszesitalt tulajdonított el, melynek értéke 5339 Ft. Még az áruházban sikerült visszatartani az egyik elkövetőt, a másik két, itallal elmenekülő tolvajt a zirci rendőrök fogták el a közeli autóbusz állomáson. A fiatalokat a Zirci Rendőrőrsre előállították, ellenük tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.

Kinder csokoládéval a zsebben

Elfogták a rendőrök a csokoládétolvajt.
Szintén csütörtökön délelőtt 08.45 órakor Veszprém egyik élelmiszer diszkont áruházában történt lopás. Egy 59 éves veszprémi nő 4 csomag, összesen 1272 Ft értékű Kinder csokoládét próbált meg fizetés nélkül kivinni az üzletből kabátzsebébe rejtve. A biztonsági szolgálat azonban észlelte a lopást és értesítette a rendőrséget. A veszprémi nőt a rendőrök elfogták és előállították, ellene tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.

Gyermekkabátokat lopott

A rendőri munka eredményeként bíróság elé állt az a veszprémi hajléktalan asszony, aki már több alkalommal is próbababákról lopta le a ruhát, vagy tett erre irányuló kísérletet.
Csütörtökön, január 26-án délelőtt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy egy veszprémi hajléktalan nő a buszpályaudvar mögött található butik külső kirakatából három db gyermekkabátot és egy gyerek overált, illetve a mellette lévő üzletből egy db szőrmét tulajdonított el, összesen 12. 500,- Ft értékben. A kiérkező járőrök az elkövetőt még a helyszínen tetten érték, és a rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették. A nő a közelmúltban már követett el hasonló cselekményt a megyeszékhelyen, így ellene üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás. A bíróság a mai napon gyorsított eljárás keretében 8 hónap fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.