Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Február 10. 10:14, péntek | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Most sem voltak eseménymentesek az elmúlt napok a megyében.

Fiatalkorú testvérpárt értek tetten lopáson

Édesség-tolvaj gyermekekkel szemben kellett intézkedniük a veszprémi rendőröknek.

2012. február 8-án a déli órákban Veszprém egyik áruházának Biztonsági Szolgálata jelezte, hogy két fiatalkorút értek tetten lopás közben. A két lánytestvér 469 Ft értékben rejtett ruházatába rágógumit és csokoládét, így próbálták meg azokat fizetés nélkül kivinni az áruházból.

A termékek egy részét a lányok visszaadták az áruháznak, az egyik csokoládé csomagolása azonban már sérült volt. A két fiatalkorú személyt az intézkedő rendőrök biztonsági intézkedés keretében édesanyjuknak adták át, ellenük tulajdon elleni szabálysértés miatt tettek feljelentést.

Baleset a havas úton

Nagyobb baj is lehetett volna a jeges, havas úton történő gyorshajtásból.

Kedden (2012.02.07-én) déltájban Balatonalmádi és Balatonfűzfő között közlekedett a 71. számú főúton egy 47 éves budapesti férfi, Renault Master típusú tehergépkocsijával. Sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, és a havas úton a gépkocsijával megcsúszott, ennek következtében a vele szemben szabályosan közlekedő Ford Escort baloldalának ütközött.

Az ütközés során mindkét gépkocsi megpördült, a Renault a Ford mögött közlekedő Mercedes személygépkocsi baloldalát is eltalálta, majd az úttesten keresztben állt meg. A Mercedes a baleset következtében az árok túlsó oldalán lévő fának csapódott, miközben egy műanyag útszéljelzőtáblát is megrongált. A balesetben a Ford vezetője és egyik utasa könnyű sérülést szenvedett. Őket a mentők a veszprémi kórházba szállították. A Mercedesben több milliós, a másik két személygépkocsiban több százezres kár keletkezett.
A helyszínelést a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai félpályás útlezárás mellett végezték.


Veľmi Pekne D’akujem !
Két szlovák állampolgárnak segítettek a balatonfüredi rendőrök a kemény mínuszokban.
2012.02.08-án 23:45 órakor Balatonfüred MÁV pályaudvaron két szlovák állampolgárt igazoltattak a füredi járőrök. Ennek alkalmával a külföldiek elmondták, hogy elvesztették a vonatjegyüket, amit postán fognak utánuk küldeni másnap, ezért ragadtak Balatonfüreden.

Ennek hallatán a rendőrök forró teával kínálták őket, majd azonnal megoldást kerestek elszállásolásukra. Felvették a kapcsolatot a Balatonfüredi Szociális Alapellátási Központ intézményvezetőjével, aki közölte, hogy a nemrég átadott, minden igényt kielégítő Szociális Központban el tudja helyezni az addig pályaudvaron fagyoskodó személyeket, akik ezt a lehetőséget örömmel elfogadták. Ezt követően a járőrök a két szlovák állampolgárt szolgálati kocsival szállították a megadott címre, ahol az éjszakai elhelyezésükről gondoskodtak.

Ellenőrzések, intézkedések a télben

Továbbra is ellenőrzik a rendőrök a hajléktalanok által gyakran látogatott helyeket és a lakossági vagy egyéb civil szervezetek bejelentéseit a hideg időjárással kapcsolatban kiadott utasításoknak megfelelően.
Hétfőn (2011.02.06-án) reggel lakossági bejelentésre kerestek fel egy litéri férfit tartózkodási helyén a balatonalmádi járőrszolgálat tagjai. Az ott tartózkodó személy egészségügyi állapota rendőri intézkedést nem tett indokolttá, azonban a tűzifája elfogyott, így a rendőrség – a kihűlés megelőzése érdekében – felvette a kapcsolatot az önkormányzattal, akik a férfi számára tüzelőanyagot szállíttattak.
A járőr páros ezután a balatonfűzfői családsegítő munkatársaival közösen ellenőrizte a településen élő nehéz helyzetű emberek körülményeit, majd kályhát is elhelyeztek egy hajléktalanok elszállásolására átadott épületben.
Éppen időben érkeztek a balatonkenesei járőrök egy balatonfőkajári férfihoz, aki a rendőrök megjelenésekor éppen a háza előtt ült. Az időskorú személyről kiderült, hogy önmagáról gondoskodni képtelen, felügyeletre szorul. A járőrök értesítették a Magyar Vöröskeresztet, a férfi azonban nem volt hajlandó elmenni a várpalotai hajléktalanszállóra. A kihűlés, fagyhalál megelőzése céljából a helyi polgárőrőrség vezetőjével történő egyeztetés eredményeképpen rendszeres, visszatérő jellegű felügyeletét megszervezték.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).