Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2012. Február 17. 05:11, péntek | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Életmentés, sorozatrablás, autólopás a megyében.

Többször mentettek életet az almádi rendőrök a héten

Volt, aki több napja étlen szomja feküdt egy fűtetlen házban, volt aki magatehetetlen, kihűléshez közeli állapotban várta a segítséget és volt aki csak egyszerűen rossz vonatra szállt, majd gyalog próbált megtenni 30 km-t – az almádi rendőrök senkit nem hagytak magukra.

A hét közepén jött a bejelentés, hogy két személy egy fűzfői fűtetlen lakóházban húzza meg magát – több napja nem látták őket. A rendőrök kiérkezésüket követően azonnal mentőt hívtak a legyengült hajléktalanokhoz. Az orvosok megállapítása szerint mindkettőjüknek első fokú fagyási sérülései voltak.

Balatonkenesén, a Nevelőotthon elhagyott épületében húzta meg magát egy 58 éves férfi – több napja feküdt betakarózva, szintén legyengült állapotban. A rendőröknek elmondta, hogy pár napja nem evett, nem ivott. Az almádi egyenruhások a kenesei Idősek Otthonába vitték, ahol meleg ruhát és ételt kapott.

Elmondása szerint a várpalotai Hajléktalan Szállóról ügyet intézni érkezett Balatonalmádiba az a férfi, aki a visszafelé induló buszt lekéste és pénze sem volt már buszjegyre. Az almádi kapitányságon kért segítséget - az átfagyott ember forró teát kapott, majd a rendőrök a palotai Krízis Központon keresztül megszervezték a férfi hazaszállítását.

Sem a címét, sem pedig a nevét nem tudta megmondani az a férfi, akit a balatonkenesei MÁV állomáson igazoltattak zavart állapotban az almádi egyenruhások. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a Budapesten élő személy ideiglenes gondnokság alatt áll. A rendőrök intézkedtek a férfi kórházba szállítása iránt.

Kihűléshez közeli állapotban találtak rá az almádi rendőrök arra a középkorú férfire Balatonalmádiban, aki magatehetetlen állapotban feküdt a földön. A hajléktalan személyt a mentők azonnal a veszprémi kórházba szállították.

„Egy fekete ruhás nő sétál a 71. sz. főúton” – jött a bejelentés az almádi kapitányság ügyeletére. A rendőrök Alsóőrs belterületén igazoltattak egy 35 éves nőt, aki elmondása szerint almádiból otthonába, Balatonkenesére szeretett volna eljutni, de rossz vonatra szállt, amit Káptalanfüreden vett észre. Miután leszállt – akkor már gyalogosan – ismét rossz irányba indult el. Az almádi rendőrök a nőt hazaszállították.

Lába kelt az autónak

Volt tulajdonos „szerezte vissza” jogszerűtlenül autóját. A rendőrség elfogta.

Egy 28 éves litéri nő tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon, miszerint az északi körgyűrű egyik benzinkútjának parkolójában, 2012.02.15-én reggel leállított gépkocsiját ismeretlen személy eltulajdonította.

Az ellopott járművet később a sértett egyik ismerőse vette észre egy veszprémi lakótelepen, így azonnal értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező egyenruhások a gépkocsit lefoglalták. Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy az autót annak korábbi tulajdonosa tulajdonította el. Nem volt nehéz dolga, a jóhiszemű hölgy ugyanis a zárat nem cseréltette le, így az eladó a megtartott pótkulccsal könnyedén furikázhatott a régi-új szerzeménnyel.

Az korábbi eladóval szemben a Veszprémi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt nyomozást indított.

Rendőrkézen egy sorozatbetörő

Óvodákat, iskolákat, de még a Mária-rádiót sem kímélte a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével gyanúsított férfi. A lopásoknak vége, elfogták.

A Lurkó Kuckó Óvoda vezetőjének feljelentését a Várkerti Általános iskola, majd Nepomuki Általános Iskola feljelentései követték, december elején a Mária-rádió sérelmére követtek el a fentiekkel megegyező módon vagyon elleni bűncselekményt.

A várpalotai rendőrök nyomozásba kezdtek, amely eredményeképpen a minap őrizetbe vették, majd a betöréses lopások elkövetésének alapos gyanúja miatt ki is hallgatták a 22 éves H.I. helyi lakost. A beszerzett adatok alapján arra is fény derült, hogy a betörőnek nem csak a fenti lopások, hanem gépkocsi rongálások, lakásbetörések, autóbusz feltörések és kerékpárlopások miatt is felelnie kell.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.