Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 21. 08:48, kedd | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Internetes románcból lopás, ökölpárbaj a Hotel mögött és körözött adócsaló elfogása megyénkben.

Óvatlan volt az interneten ismerkedő férfi

Egy 65 éves budapesti férfi tett bejelentést, hogy a vele balatonalmádi nyaralójába érkező, újdonsült nőismerőse mintegy egymillió forintját ellopta.

Az úr pár nappal korábban ismerkedett meg a 44 éves budapesti nővel internetes társkereső oldalon, a nyaralóban eltöltött hétvége kiválóan alkalmas lett volna ismerkedésre. Az utazást összekötötte üzleti ügyei elintézésével is, amely során jelentős összeget vett magához.

A délutáni italozás közben folytatott beszélgetés során a férfinak gyanús lett a hölgy viselkedése és elbeszélése, miszerint az asszonyt a rendőrség is keresi. Megnézte a táskáját, amelyből csaknem egy millió forint hiányzott. Felajánlotta vendégének, ha visszaadja a pénzét, szabadon elmehet, a nő azonban tagadott. Ekkor az úr értesítette a rendőrséget, akik a helyszínen ruházat átvizsgálást hajtottak végre, s ennek során megtalálták a kabát bélésébe rejtett, összegumizott pénzt.

A rendőrségen újabb meglepetés érte a férfit: pénztárcájába belenézve észrevette, hogy abból is hiányzik egy jelentősebb összeg. Ráadásul közölték vele, hogy a nő igazat mondott: egyebek mellett egy budapesti rendőrkapitányság is körözte rablás miatt.

A helyszínen elhagyott mobilja buktatta le a tolvajt

Két üzletbe is betört a félreérthetetlen nyomot hátrahagyó férfi. Elkapták.

A hét utolsó napján két üzletbe is betört, s több tízezer Ft-ot zsákmányolt egy helyi lakosú férfi Tapolcán. A bűncselekmény eltervezésekor valószínűleg nem is feltételezte, hogy a város rendőrei igen gyorsan a nyomára bukkannak.

A Kapitányság ügyeletére február 19-én korán reggel érkezett a bejelentés, hogy a város egyik borozójának kirakatüvegét ismeretlen tettes betörte, majd az ott található zárt pénztárgépet földhöz vágva abból 3.000 Ft készpénzt tulajdonított el. Az elkövető kevésnek találhatta ezt az összeget, ugyanis a vendéglátó helyiségből nyíló ajtón található lakatpántot lefeszítette, majd átment a közös épületben lévő ruházati üzletbe, ahol szintén nem kegyelmezett a pénztárgépnek. Miután azt is összetörte, a benne található 47.000 Ft-ot, valamint megközelítőleg 15.000 Ft értékben különféle ruhákat is magával vitt.

A helyszínre érkező rendőrök a tanúkutatás és az adatgyűjtés folyamán egy, a földön fekvő mobiltelefonra lettek figyelmesek, melyet az addig ismeretlen tettes a bűncselekmény elkövetése közben veszíthetett el. A telefon segítségével könnyen megállapítást nyert a tolvaj kiléte, akire tapolcai lakásában csaptak le a rendőrök. A 26 éves férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene kisebb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárás.


Garázdák a belvárosban

Szópárbajból ökölpárbaj a veszprémi Hotel mögött.

2012.02.17-én (péntek) este 11 óra körül egy 5 fős, 20 év körüli személyekből álló csoport indult szórakozni Veszprém belvárosába. A Hotel mögötti parkolóban egy másik, szórakozásból már hazafelé induló társasággal futottak össze, a találkozásból azonban összecsapás lett: az előzetes szópárbajt követően több személy között valódi ökölpárbaj alakult ki több. Az erőszakot kiváltó okra később egyik fél sem tudott magyarázatot adni, azonban mindkét csapat tagjai az esetet megelőzően jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak, ami nagyban hozzájárulhatott az erőfitogtatásához.

A pár perces összecsapásban egy személy 8 napon túl gyógyuló súlyos, míg egy további személy 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a verekedésben résztvevőkkel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Veszprémi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

A NAV kereste az igazoltatott férfit, rendőrök állították elő.

A napokban a Nemesvámos, 7301 út mellett található üzemanyag töltőállomáson a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai igazoltattak egy veszprémi lakost, akiről adategyeztetés során megállapítást nyert, hogy körözik. Ezt követően a járművezetőt a helyszínen elfogták, majd a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították.
A férfit bűncselekmény miatt a NAV Közép-Dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága Komárom-Esztergom Megyei Vizsgálati Osztály körözte, így a rendőrség a férfit – további vizsgálatok lefolytatása céljából - a fenti szervnek átadta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.