Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 25. 11:47, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek a megyéből. Ismét internetes csalónak estek áldozatul.

Pénztárcát loptak

A tegnapi napon egy veszprémi lakos tett bejelentést, miszerint felesége pénztárcáját, benne irataival ismeretlen személy eltulajdonította.

A bejelentőt párja értesítette az esetről, miután az egyik diszkont áruházban észlelte az ellene elkövetett bűncselekményt.

A pénztárcát a feleség a bevásárló kocsiba helyezett fonott bevásárlókosár tetejére helyezte. Fizetni azonban már nem tudott, a kasszánál hiába kereste a bukszát, annak csak hűlt helyét találta. A lopást a bolt személyzetének jelezte, s ezt követően a férjének is telefonált.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a bevásárlások során és azt követően is fokozott figyelmet fordítsanak értékeikre, azokat soha ne hagyják őrizetlenül, vagy más számára könnyen hozzáférhető helyen. Ne feledje: a kosár tetejére helyezett pénztárca mágnesként vonzza a tolvajokat!

Alkalom szüli a tolvajt

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy ingatlanaik bejárati ajtaját akkor is zárják, amikor otthon tartózkodnak és a bejárat állandó felügyelete nem megoldott.

Egy 32 éves veszprémi nő tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki 2012.03.23-án a kora reggeli órákban belvárosi lakásának nyitott ajtaját kihasználva oda bement és az előszobaszekrényen tárolt táskáját eltulajdonította. A táskában 50.000.-Ft készpénz, személyi iratok és mobiltelefonok voltak. Az ügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult meg a nyomozás.

Internetes csalás

Hiába a sok rendőrségi felhívás és a sok negatív tapasztalat, újra internetes csalás áldozata lett egy jóhiszemű vásárló.

Egy 20 éves zirci hölgy az internetet gondolta a legjobb megoldásnak arra, hogy olvasnivalót rendeljen magának. Egy online hirdető portálon megrendelt magának egy 20.000 Ft értékű könyvet, amelynek vételárát előre elutalta a hirdető által megadott bankszámlára. Ennek ellenére a várva várt könyv nem érkezett meg. Ígérgetésnek nem volt híja, de egy idő után az is megszűnt, az eladó – szokás szerint - teljesen elérhetetlenné vált. Az ügyben csalás vétség elkövetése miatt, ismeretlen tettes ellen indult meg a nyomozás.

A rendőrség felhívja alakosság figyelmét, hogy az interneten keresztül lebonyolított ügyleteiknél fokozott óvatossággal járjanak el, csak ellenőrzött, megbízható partnerekkel kössenek megállapodásokat, és az ellenérték átadására is lehetőleg mindig csak a teljesítést követően kerüljön sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.