Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 13. 09:36, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

A kora reggeli és az esti, szürkületi órákban különösen fontos, hogy a gépkocsivezetők körültekintően közlekedjenek és a sebességet az esetleges, hirtelen fékezésre is felkészülve válasszák meg

Vadelütések

Két esetben is vadelütés miatt riasztották a rendőrséget és a vadásztársaságot. A kora reggeli és az esti, szürkületi órákban különösen fontos, hogy a gépkocsivezetők körültekintően közlekedjenek és a sebességet az esetleges, hirtelen fékezésre is felkészülve válasszák meg. Így – ha baleset nem is – de a személyi sérülés nagyobb eséllyel elkerülhető.

Május 11-énreggel egy Chevrolet szgk. sofőrje a 8-as számú főútvonalon, Veszprém felől Ajka irányába közlekedett. A kétszer kétsávos főútvonal külső forgalmi sávjában, az 59-60 km szelvény közötti útszakaszon a haladási irány szerinti jobb oldalon egy füves területről egy őzbak futott személygépkocsi elé. A járművezető a vészfékezés ellenére a gépkocsi jobb elejével az állatot elütötte, amely következtében a gépkocsiban anyagi kár keletkezett, a vadon élő állat pedig a helyszínen elpusztult. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Ugyanezen a napon,este egy dabronci lakos Hyundai személygépkocsijával közlekedett a 7329-es úton Zalagyömörő irányából Gógánfa irányába, amikor a Zalagyömörő helységtáblától 250 m-re, az út jobb oldalán lévő füves árokból – féktávolságon belül – egy őz ugrott a járműve elé. A sofőr az őzet észlelve vészfékezett, de az ütközést elkerülni már nem tudta. A baleset következtében az állat a helyszínen kimúlt.

Önként távoztak, de rendőri kísérettel tértek vissza a lakásotthonba

Nem ritka, hogy a lakásotthonban élő fiatalok engedély nélkül hagyják el a biztonságot nyújtó intézményt. 2012. május 11-én két esetben is a rendőrség segítségét kérték eltűnt gyermekek felkutatása céljából.
2012.05.11 napon 17:55 időpontban a zirci lakásotthon ügyletes nevelője tett bejelentést, miszerint az intézmény lakója, egy 16 éves fiatal az otthonból – kivonva magát a felügyelet alól – engedély nélkül távozott. A járőr a nevelő által megadott, vélelmezett tartózkodási helyet ellenőrizte, ott azonban a fiatalt nem volt feltalálható. A keresés nem fejeződött be, 19:00 órakor a járőrök az elkóborló lakót a Papkeszi temető mögötti erdős részen megtalálták, igazoltatták, majd a gyám megérkezéséig a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra előállították.
Szintén ezen a napon, 10:15-kor lakhelyéről állítottak elő egy pápai fiatalt a rendőrök, aki a zirci gyermekvédelmi intézetből távozott el engedély nélkül. Az eltűnés miatt körözés alatt álló fiatalt a Pápai Rendőrkapitányságra állították elő, amíg a lakásotthon képviselője megérkezett érte.

Életmentő rendőrök Pápán

Egy fás-bokros területen találtak rá a pápai járőrök egy orvosi ellátásra szoruló férfira.

2012.05.11-én 23.20-kor B.M-né pápai lakos telefonon tett bejelentést a rendőrkapitányságra, miszerint férje, B.M. 18.30-19.00 óra közötti időben ismeretlen helyre távozott otthonról, azóta életjelet nem adott magáról.

A személynek korábban agyi infarktusa volt, amely növelte a feleség aggodalmát. A kiérkező rendőrök végigjárták a környező területet, majd a ház melletti bozótos, fás területen, fekvő helyzetben megtalálták az eltűnt személyt. Azonnal értesítették a mentőszolgálatot, akik az elsődlegesen vizsgálatok alapján agylágyulást állapítottak meg. A férfit a további kezelések céljából a pápai Kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.