Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 13. 16:58, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Sorban vert át mindenkit a fiatal nő - VIDEÓVAL

Sorban vert át mindenkit a fiatal nő - VIDEÓVAL

Huszonnyolc rendbeli csalással gyanúsítják a ceglédi rendőrök azt a 23 éves nőt, aki ellen tavaly novemberben adtak ki elfogatóparancsot. Elfogták, azóta őrizetben van.

A sorozat 2020 tavaszán kezdődött, egyre másra érkeztek az átvert áldozatok feljelentései. A károsultak internetes vásárlások alkalmával jártak pórul, előre átutalták a kiválasztott termék árát, postaköltségét, előlegét, a hőn áhított áru megérkeztét azonban hiába várták. Legkevésbé rosszul egy játékkonzolt választó nő járt, ő csak a 3070 forintos postaköltséget utalta át. A legnagyobb összeget egy összteleszkópos kerékpárt „megvásárló” férfitól szakította a csaló, az átveréssel 150 ezer forintját nyúlta le – közölte a rendőrség.

A csaló által meghirdetett termékek skálája a videókártyától a játékkonzolon át a könyvcsomagig terjedt. Akadt, aki laptopra, fülbevalóra, karperecre, kerékpárra, márkáspapucsra, cipőre, övre fizetett be – hiába. A nő több mint 1 millió forintot keresett illegális ténykedésével.

A ceglédi rendőrök számára 2020 novemberében vált egyértelművé, hogy a csalássorozattal a 23 éves P. Petra gyanúsítható. Felkutatását nehezítette, hogy állandó lakcímét, ismert tartózkodási helyeit hiába ellenőrizték visszatérően, nem találták. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, mígnem 2021. január 11-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztályának munkatársai a fővárosban elfogták az akkor már hét rendőrkapitányság által körözött nőt.

Az őrizetbe vett, állandó munkahellyel nem rendelkező, megélhetését a bűncselekményekből biztosító P. Petra beismerte a terhére rótt 28 bűncselekmény elkövetését, vele szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.