Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Április 05. 14:50, csütörtök | Helyi
Forrás: iho.hu

Sósav folyik a veszprémi vasútállomáson

Sósav folyik a veszprémi vasútállomáson

Frissítve!

Ötven liter sósav semlegesítésén fáradoznak a katasztrófavédelem szakemberei.

Bakos György elmondta: a MÁV vegyi mentesítő szolgálata megállapította, hogy szerelvényt feltehetően túltöltötték a sósavval. A tartálykocsit nyomásmentesítették, ezután megszűnt a szivárgás.

A kifolyt sósavat semlegesítették a mentesítő anyaggal, és értesítették a környezetvédelmi hatóságot, amelynek feladata. hogy megállapítsa, szükség van-e talajcserére a vegyi baleset helyszínén. Bakos György kiemelte: polgári védelmi intézkedésre nem volt szükség, a vasútállomást nem kellett kiüríteni, a vonatok is menetrend szerint jártak a mentesítés idején.

A tartálykocsit, amelyből korábban a sósav szivárgott, elvontatták az állomásról a megrendelőig.

Korábban írtuk:

Körülbelül ötven liter sósav folyt ki a veszprémi vasútállomáson egy tartályból – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivője csütörtökön.

Bakos György elmondta: az első információk szerint a tartályból túltöltés miatt szivárog a sósav, eddig ötven liter folyt ki. A veszprémi tűzoltók és a katasztrófavédelmi szakemberek most azon dolgoznak, hogy a szivárgást megszüntessék – tette hozzá a szóvivő.

Kiemelte: polgári védelmi intézkedés nem történt, vagyis a vasútállomást nem kellett kiüríteni, a vonatok is menetrend szerint közlekednek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).