Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Február 06. 16:43, hétfő | Helyi
Forrás: VMKH

Szabályosak a vadászatok Veszprém megyében

Szabályosak a vadászatok Veszprém megyében

A szervek az ország teljes területén, azonos időben megyénként kettő-hét társas vadászat előírások szerinti megtartását, a biztonságos vadászat személyi és tárgyi feltételeinek meglétét vizsgálták.

2012. február 4-én a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályának koordinálásával országos átfogó vadászati ellenőrzést tartottak a megyei kormányhivatalok szakigazgatási szervei és a megyei rendőrhatóságok

Az ellenőrzések elsősorban a társas apró és nagyvad vadászatokat érintették. Országosan ötven ellenőrzésre került sor, az alábbi bontásban: tizenkét nagyvad, harmincnégy apróvad és négy egyéb apróvad társas vadászat.

Az egységes hatósági fellépés elsődleges célja az volt, hogy felhívja a vadászok, vadászatra jogosultak figyelmét a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és etikai normák betartásának fontosságára, elősegítve ezzel a vadászatnak, mint fokozott veszéllyel járó tevékenység biztonságos gyakorlását. Az átfogó ellenőrzés célja volt még az elejtett vad köz-, vagy magán célú élelmiszerként történő biztonságos felhasználás feltételeinek ellenőrzése is.

A hétvégén Veszprém megye területén 3 db társas vadászat került ellenőrzésre (1db nagyvad és 2 db apróvad társas vadászat)- tájékoztatott a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője. Boros Gábor elmondta, a három vadászat alatt 23 vadászt vizsgáltak teljes körűen, ebből 1főnél állapította meg az ellenőrzés, hogy nem jogosult a vadászaton részt venni, mivel orvosi érvényessége lejárt a fegyvertartási engedélyének. Egy helyszínen az elsősegély láda hiányzott, ahol a felszólításnak eleget téve pótolták azt, ezután kezdhették meg a társas apróvad vadászatot.

A többi ellenőrzési szempontnak a megfeleltek és mindhárom helyen balesetmentesen, szabályosan lezajlottak a vadászatok- hangsúlyozta az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a