Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 23. 05:03, péntek | Belföld
Forrás: mti

Szárazabb és némileg melegebb idő várható a hétvégén

Szárazabb és némileg melegebb idő várható a hétvégén

Pénteken még lehet néhol kisebb havazás, de a hétvége további részében száraz idő várható. Kezdetben néhol napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet, aztán egyre többfelé 10 fok körül alakulnak a maximumok

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken az ország nagyobb részén felhős vagy erősen felhős lesz az ég, de a főváros környékén és az Északi-középhegység területén kevesebb lesz a felhő, és ezeken a tájakon akár több órára is kisüthet a nap. Délkeleten hószállingózás, gyenge havazás, esetleg gyenge havas eső is lehet, másutt nem várható csapadék. Napközben a Nyugat-Dunántúlon megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű, de az éjszaka első felében a vastagabb hóval borított, még kevésbé felhős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mínusz 10 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet. A nappali maximumok plusz 1 és 9 fok között alakulnak, de 5 fok alatti értékek csak délkeleten lehetnek.

Szombaton nem várható csapadék és csak helyenként élénkül meg a légmozgás. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a hóval borított északkeleti tájakon néhány fokkal akár ez alatt alakulnak az értékek. Napközben plusz 4-10 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap sem valószínű csapadék, de többfelé megélénkülhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és 0, a maximumhőmérséklet plusz 6-11 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.