Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Január 31. 07:45, kedd | Helyi
Forrás: mti

Szarvasok az adóhatóságnál!

Szarvasok az adóhatóságnál!

Tizenkét pettyes szarvast (Axis axis) foglalt le jelentős adótartozás miatt az adóhatóság egy Veszprém megyei cégtől. Az állatokat a tulajdonosuk gondozhatja tovább.

Dégi Zoltán igazgató elmondta, a vámhivatal pénzügyőrei egy vámeljárás során derítették ki, hogy a Veszprémhez közeli településen található cég jelentős adótartozást halmozott fel. A végrehajtók a tartozás fejében lefoglalták és elidegenítési tilalom alá helyezték a Horvátországból importált tizenkét szarvast - tette hozzá. Mivel az adóhivatal nem rendezkedett be állattartásra, szakembert, úgynevezett zárgondnokot jelöltek ki, hogy gondját viselje a négylábúaknak.

Dégi Zoltán közlése szerint a kijelölt zárgondnok az importáló, az adótartozással rendelkező cég, amely amennyiben a megadott határidőn belül nem egyenlíti ki adótartozását, akkor elektronikus árverésen értékesítik a jószágait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.