Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Augusztus 05. 14:50, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Százötvenezer embert várnak a szombaton kezdődött balatonfüredi borhetekre

Százötvenezer embert várnak a szombaton kezdődött balatonfüredi borhetekre

Balatonfüred és vidéke nemcsak a borokról, hanem a művészetekhez fűződő kapcsolatairól is híres - mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár. A rendezvényre százötvenezer embert várnak.

Hamvas Béla írót idézve az államtitkár azt mondta: borivásnak ugyan nincsen múzsája, de helyesen jó bort csak az tud inni, aki költőket olvas, muzsikát hallgat, képekben gyönyörködik.
Hangsúlyozta, a magyar borvidékek között nem illik sorrendet állítani, de egyetlen olyan borvidéke, városa sincs az országnak, mint Balatonfüred, amely a múzsákkal, a művészetekkel ilyen szoros, évszázadokon átívelő kapcsolatban lenne.
Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere népszerű és szerethető rendezvénynek nevezte a balatonfüredi borheteket. Három hét alatt százötvenezer vendéget várnak a borászok és a város - mondta, hozzátéve, a látogatók a Tagore sétányra kitelepült borászatok kínálatából, valamint esténként kulturális műsorokból válogathatnak. Elmondása szerint Magyarország legjelentősebb szőlészet-borászattal kapcsolatos rendezvényének célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a térség boraira, a kulturált borfogyasztásra, valamint a város saját borára, a balatonfüred-csopaki olaszrizlingre.
Három héten át huszonöt borász, valamint kiskereskedők, pecsenyesütők és pálinkaházasok várják a borhetek látogatóit. A borvidék legjobb nedűit, mintegy harminc fajtából származó, csaknem kétszázféle bort lehet megkóstolni, a boros pavilonok minden nap reggel tíztől éjfélig lesznek nyitva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.