Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Január 29. 09:50, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Szemfüles rendőr lett a veszte a rablónak

Szemfüles rendőr lett a veszte a rablónak

A férfi alkalmi ivócimborája pénztárcáját vette el erőszakkal. Napokkal később ismerték fel, amikor más ügyben járt a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy január 20-án 23 óra körül elkövetett rablás miatt indított eljárást egy budapesti férfival szemben, aki - miután együtt ivott egy másik emberrel, akivel akkor találkozott - Budapest VII. kerületében, az Almássy úton kirabolta. Először falhoz nyomta, majd arcon ütötte és az értékeit követelte. Mivel a sértett férfi nem adta át a pénzét, a feltételezett elkövető kivette a kabátjából a pénztárcáját és elfutott – közölte a rendőrség.

A kerületi rendőrök a bűncselekmény után azonnal elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, majd a lefoglalt kamerák felvételeit visszanézték.

Néhány nappal később, január 24-én reggel az erzsébetvárosi rendőrkapitányság előterében az egyik járőr egy férfira lett figyelmes, aki hasonlított a január 20-án elkövetett rablás elkövetőjére. Az ügyintézés miatt a rendőrségre érkező 39 éves férfit a szemfüles egyenruhás a kapitányságon elfogta és előállította annak gyanújával, hogy ő rabolta ki ismerősét január 20-án.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz. Norbertet rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A feltételezett rabló a gyanúsítás miatt panasszal élt, mivel elmondása szerint nem követte el a terhére rótt cselekményt, érdemi vallomást azonban nem tett.

Címkék: elfogás, rabló, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben