Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:38, kedd | Helyi
Forrás: Napló online

Szimbolikus akcióba kezdtek az építészek

Szimbolikus akcióba kezdtek az építészek

Kerékpártárolók építésének szükségességét hangsúlyozza szimbolikus akciójával a Veszprémi Építész Klub és Alkotóműhely (VÉKA).

A VÉKA R P (Ride and Park) elnevezésű akciója keretében a kerékpártárolók számát szeretnék gyarapítani a lakosság bevonásával oly módon, hogy használt biciklialkatrészekből terveznek tárolókat építeni. Mindezt az egyesület elnöke, Kazinczy Gyöngyvér jelentette be keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Kazinczy Gyöngyvér - VÉKA

Szimbolikus akciójukat az motiválta, hogy a megyeszékhelyen az elmúlt időszakban felgyorsult a kerékpárutak építése, kijelölése, csakhogy a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésétől egyelőre elmaradnak az ehhez szükséges egyéb szolgáltatások (biztonságos, fedett tárolók, akár kamerával megfigyelt területek).
A VÉKA a R P akciója sikeréhez nagymértékben számít a helyi lakosságra. A kerékpártároló megépítéséhet szükséges alkatrészeket is tőlük várják, ezeket augusztus 15. és szeptember 5. között a város három pontján (Zöldbolt, Kuszi Kerékpárbolt, Csalán Egyesület) lehet leadni. Ezekből a VÉKA tagjai a legjobb tudásuk szerint esztétikus, használható tárolót építenek.

A Veszprémi Építész Klub és Alkotóműhely reményei szerint a városvezetés beleegyezik, hogy a tárolót szeptember 24-én, az autómentes hét keretében építsék meg. A "művet" a városnak ajándékozzák, és Veszprémben azon a ponton kívánják felállítani, ahol a legnagyobb szükség lenne rá.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.