Hírek
2014. Június 17. 05:00, kedd |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Szívelégtelenséget okozhatnak a feldolgozott vörös húsok

A feldolgozott vörös húsok, mint a kolbász vagy a felvágottak gyakori fogyasztása férfiaknál növelik a szívelégtelenség kialakulásának és az ebből fakadó halálozás kockázatát - figyelmeztet a Fox News cikke.
A most megjelent svéd tanulmány keretében 37.035 egészséges, 45-79 év közötti férfi adatait vették szemügyre, akiket 1998-2010 között tartottak megfigyelés alatt.
A vizsgálati időszak alatt 2891 férfinál alakult ki szívelégtelenség és közülük 266-an vesztették életüket. Megállapították, hogy azoknak a férfiaknak, akik a legtöbb feldolgozott húst fogyasztották - napi legalább 75 grammot - 28 százalékkal nagyobb volt a kockázatuk a szívelégtelenség kialakulására összehasonlítva azokkal, akik a legkevesebb - napi maximum 25 gramm - vörös, feldolgozott húst fogyasztották.
A szívelégtelenség megelőzése érdekében a szakemberek azt tanácsolják, hogy legfeljebb heti 1-2 alkalommal fogyasszon mindenki feldolgozott vörös húst.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Július 03. 07:34, csütörtök | Életmód
OMME: méhraj észlelése esetén forduljon szakemberhez
A tavaszi és nyári időszakban megszaporodnak a méhraj észlelések, és egyre több bejelentés érkezik az Országos Magyar Méhészeti Egyesülethez (OMME).
2025. Július 03. 07:33, csütörtök | Életmód
Hőség - Magas középhőmérsékletre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Csütörtökön 27 Celsius-fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet az ország nagy részén - derül ki a HungaroMet Zrt. szerdai veszélyjelzéséből.
2025. Július 02. 15:24, szerda | Életmód
„Könnyek a vízben” – Egy koncert, ami életeket változtathat meg
Jótékonysági összefogás Székelyföldért a Puskás Szoborparkban