Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Január 20. 15:14, péntek | Belföld
Forrás: mti

Szlovák rendőrautónak ütköző, majd gyalog menekülő embercsempészt fogtak el Bács-Kiskunban

Szlovák rendőrautónak ütköző, majd gyalog menekülő embercsempészt fogtak el Bács-Kiskunban

Szlovák rendőrautónak ütköző, majd gyalog menekülő lengyel embercsempészt fogtak a Bács-Kiskun vármegyei Zsana közelében csütörtök éjszaka - közölte a rendőrség pénteken a police.hu-n.

A tájékoztatás szerint az 5408-as számú úton haladó lengyel sofőr, miután látta, hogy ellenőrizni akarják a magyar és a szlovák rendőrök, először megállt, de később elhajtott. Egy szlovák rendőr csak úgy kerülhette el az ütközést, hogy félreugrott.

A menekülő járművet egy szlovák rendőrautó kezdte követni. Miután utolérte és melléhajtott, a lengyel sofőr a rendőrautó felé kormányozta az autóját, összeütköztek, és emiatt a szlovák gépjármű egy dombra felfutott.

Az embercsempész ezután megállt és autóját hátrahagyva elszaladt, de nem jutott messzire, mert a rendőrök hamarosan elfogták.

A járműben a lengyel sofőrön kívül tíz külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr - ellenszolgáltatás fejében - a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért ellene embercsempészés és közúti veszélyeztetés miatt eljárást indítottak. A 33 éves lengyel férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tesznek a rendőrök.

A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik. A nyomozók kezdeményezik a letartóztatását. A külföldieket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére