Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Február 25. 20:25, szombat | Helyi sport
Forrás: telesport.hu

Szólt a duda, és csoportmásodikként jutott tovább a Veszprém

Szólt a duda, és csoportmásodikként jutott tovább a Veszprém

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésén a Veszprém hazai pályán 28-27-re verte az Atlético Madridot.

Nem mindennapi helyzetben vágott neki a házigazda Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésének, hiszen az is elképzelhető volt, hogy csoportmásodikként jut tovább, ha legyőzi az eddig veretlen és már továbbjutó Atlético Madridot, de az is, hogy kiesik, ha kikap, és a Kielce-Csehovszki Medvegyi meccs döntetlenre végződik.

A spanyolok góljára gyorsan jött Vujin válasza, majd hetesből ismét a vendégek vezettek, fél perccel később már 3-1-re. Egyáltalán nem úgy nézett ki, hogy a spanyol csapat kényelmesen veszi a neki már tét nélküli mérkőzést: Canellas találatával 1-4 volt.
De Gulyás szép góljával aztán Sulic ügyes akciójával másodpercek alatt 3-4 lett az állás, Iváncsik Gergő pedig egyenlített. Illyés lövését védte a spanyol kapus, utána pedig megint az náluk volt az előny. Aztán csak azért maradt a 5-6, mert Vujin mellé lőtte a büntetőt…
Császár akcióból betalált a kapuba, viszont a hetest ő is kihagyta. De fél perc múlva akcióból korrigált, ezzel egy gól volt a hátrányunk (7-8). Vujin újra hetest dobhatott, és az már be is ment (8-9). A vendégek nehéz percei következtek, Vujin egyenlített, majd az ő találatával át is vette a vezetést a Veszprém (10-9), a meccsen először.
Szép lett volna előnnyel menni a szünetre, de a spanyolok gyorsan visszavették a vezetést (11-10), és válaszként csak Császár lövése csattant a kapufán. Kihagyott helyzetekben és hetesekben gazdag félidő volt.

A szünet után Perez beállt és rögtön egyenlített. A 10. percben Sulic szabálytalankodása után emberhátrányba került Mocsai Lajos csapata, de legalább a hetest megfogta Fazekas. Így is pillanatok alatt már öttel mentek a madridiak (17-22), vagyis egyre inkább szurkolhattak a magyar szurkolók, nehogy egál legyen a másik meccs eredménye.
De szerencsére Vilovski magára talált, hármat lőtt egymás után, aztán Iváncsik is sikeres volt kétszer (22-23). És hosszú gólmentes percek után – a gólmentességben Fazekasnak is nagy szerep jutott - összejött az egyenlítés: Vilovski talált a hálóba (23-23). Lendületbe jött a Veszprém, Perez megszerezte a vezetést, ráadásul az Iváncsikot leütő Guardiola piros lapot kapott, és Vujin belőtte a hetest is, kettővel vezettünk (25-23).
Nem egész egy percig (25—25). De hatvan másodperccel a vége előtt Iváncsik meglódult, és 27-26 volt ide, aztán még egyenlítettek a vendégek, de Vilovski a dudaszó pillanatában belőtte a győztes gólt (28-27), megvolt a győzelem, és a továbbjutás csoportmásodikként; kit érdekelt már ekkor, hogy mire végződött a Kielce-Csehovszki Medvegyi meccs! Egyébként 26-26 lett, vagyis veszprémi vereség esetén megvalósult volna a lidérces legrosszabb forgatókönyv.

Mocsai Lajos: „A lényeges elvált a lényegtelentől: ebből a halálcsoportból sikerült úgy továbbjutni, amely méltó a klub és a magyar kézilabdázás hírnevéhez. A Madrid ellen nagyon nehéz folyamatosan magas szinten játszani, gyakorta kényszeríti hibázásra az ellenfelet, mi is sokat hibáztunk, kritikus szakaszokban is, mégis sikerült győznünk Európa egyik legjobbja, a BL-döntős ellen. Több jó döntést is sikerült hozni ezen a meccsen, az egyik ilyen volt például Perez és Fazekas megfelelő idejű becserélésre. Tavaly is és most is 12 gyűjtött ponttal lettünk másodikok, és ezt óriási teljesítménynek értékelem."

Talant Dusebajev, a Madrid vezetőedzője: „Most is győzni akartunk, de a végjátékban sokat hibáztunk. Gratulálok a Veszprémnek a második helyhez és a továbbjutáshoz.”

Fazekas Nándor: „Fontos volt, hogy a két pontot megszereztük. Azonban bárki lesz az ellenfelünk a nyolcaddöntőben, ennyit nem hibázhatunk, mint most.”

Sterbik Árpád: „A Veszprémen érződött a nyomás, a győzelmi kényszer, és így nehezebb játszani. Most szerencsésebb volt a Veszprém, de ezzel együtt megérdemli, hogy a 16 közé jutott.”

Mocsai Lajos vezetőedző együttese a keddi sorsoláson egy csoportharmadikot kap majd ellenfélnek, és a visszavágót rendezheti hazai pályán. A nyolcaddöntők első mérkőzését március 14. és 18., a visszavágót pedig 21. és 25. között tartják.
Velux férfi BL, B csoport, 10. (utolsó) forduló:

MKB Veszprém-Atlético Madrid (spanyol) 28-27 (10-11)
gól: Iváncsik G. 6, Vujin 6/2, Vilovski 5, Perez 4, Császár 3, Gulyás 2, Sulic 2, illetve Garcia Parrondo 6, Markussen 5, Aguinagalde 5/1, Guardiola 3, Canellas 3, Fernandez 2, Ka:llman 1, Davis 1, Jurkiewicz 1

A B csoport párhuzamosan futott mérkőzésén:
Kielce (lengyel)-Csehovszki Medvegyi (orosz) 26-26 (12-10)
Füchse Berlin (német) Bjerringbro-Silkeborg (dán) 28-27 (14-13)

A végeredmény: 1. Madrid 16 pont, 2. VESZPRÉM 12, 3. Berlin 11, 4. Kielce 11, 5. Csehov 10, 6. Silkeborg 0

A legjobb négy jutott a nyolcaddöntőbe. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek (Berlin-Kielce 30-27, Kielce-Berlin 32-29).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára