Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Január 25. 14:29, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu/Új Ász

Sztankay: ez a lehető legnagyobb elismerés

Sztankay: ez a lehető legnagyobb elismerés

Sztankay István neve hosszú évek óta felmerül a Nemzet Színészének megválasztásakor, azonban a Kossuth-díjas művésznek mindeddig nem sikerült bekerülnie a legendás körbe.

Mostanáig ő maga is szinte lehetetlennek tartotta, hogy egyszer megkapja a kitüntető elismerést.

Garas Dezső halálával sokak ismét őt tartották a legesélyesebbnek, azonban Sztankay egészen mostanáig nem bízott abban, hogy ő lehet a választott. Ez azt jelenti, hogy a többi cím birtokosa egyhangúlag a művészre voksolt a titkos szavazás alkalmával.

- Ez egy kivételes helyzet, amitől meg vagyok rendülve és hatódva. Hirtelen nem is találok szavakat, annyira megtisztelve érzem magam, és még nagyon friss a hír, hiszen nemrég tudtam meg. A családom is felhőtlenül boldog, hiszen ez a lehető legnagyobb elismerés, ami csak létezik. Folyamatosan cseng a telefonom, és mindenki gratulál, ami nagyon jó érzés - nyilatkozta az Új Ásznak Sztankay István, a Nemzet Színésze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni