Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 09. 12:06, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Térfigyelő kamerákatt is lopott

Térfigyelő kamerákatt is lopott

Elítélte most a bíróság azt a férfit, aki egyebek közt utcai térfigyelő-kamerákat lopott.

A vádirat szerint a férfi 2018. augusztusban a vádlott vendégségben volt a barátjánál, és a lakásból eltulajdonított egy mobiltelefont, majd 2018 végén egy ugyanilyen alkalommal egy másik mobiltelefont, míg 2019. novemberben egy sarokcsiszolót és egy csavarbehajtót töltővel együtt, továbbá egy autós erősítőt. A sértettnek összesen okozott kár 140 ezer forint, mely megtérült.

2019-ben a vádlott egy esetben Dunaszentmiklóson, egy térfigyelő kamerát és egy rendszám felismerő kamerát tulajdonított el oly módon, hogy az optikai kábeleket egy csípőfogóval elvágta, majd a kamerákat a tartószerkezetről lefeszítette. A másik esetben Bajon két rendszámfelismerő kamerát lopott el oly módon, hogy azok vezetékeit egy csípőfogóval elvágta, a kamerákat pedig szakszerűen leszerelte. 2019. november 4-én Bajon, egy dohánybolt elől egy 5000 forint értékű LED fényfüzért is eltulajdonított oly módon, hogy azt kihúzta a csatlakozóból. 2019. szeptember 15-én a vádlott a Tardos felé vezető 1128-as számú úton, 2019. október elsejéán Süttőnél, a 10-es számú főúton, majd 2019. novemberben Vértessomlón tulajdonított el 1-1 utcai kamerát a tartozékaival. 2019. október 11-én a férfi Balatonbogláron, a Gömbkilátónál az azt megvilágító LED reflektorok közül hat darabot tulajdonított el. A lopásokkal és rongálásokkal okozott kár a legfoglalással megtérült, illetve a hiányzó összegeket a vádlott édesanyja fizette ki minden esetben a sértetteknek – közölte az ügyészség.

A többrendbeli lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva a Tatai Járásbíróság előkészítő ülésen elfogadta az elkövető beismerő vallomását, ezért a vádlottat 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.