Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Július 05. 09:20, szerda | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Terroristák lophattak egy állami fegyverraktárból Portugáliában

Terroristák lophattak egy állami fegyverraktárból Portugáliában

A portugál hatóságok nemzetközi terroristákat és fegyvercsempészeket gyanítanak egy állami fegyverraktárból \"nagyon hozzáértően\" elkövetett múlt heti lopás hátterében - közölte a portugál főügyész hivatala kedden.

A hatóság szerint ezek a feltételezések a nyomozás kiterjesztésére sarkallták az ügyészséget, amely kézigránátok, 9 milliméteres lőszerek és feltehetően egyéb fegyverek eltűnését vizsgálja a létesítményből.

A portugál hadsereg eddig nem tette közzé a Lisszabontól 100 kilométerre északra fekvő Tancos légitámaszpontról múlt szerdán eltűnt harci eszközök teljes listáját.

Azeredo Lopes nemzetvédelmi miniszter akkor úgy nyilatkozott, hogy a lopást "nagyon hozzáértően" követték el. Úgy tudni, a bűnözők rést vágtak a támaszpontot körülvevő kerítésen. A tárcavezető hozzátette: a lopásról értesítették Portugália európai uniós és NATO-partnereit is.

Az ügyben vizsgálatot folytató ügyészt a rendőrség, a katonai rendészet nyomozói és az állami terrorelhárítási egység támogatja munkájában - derült ki a főügyész hivatalának közléséből.

A hatóságok a folyamatban lévő nyomozás titkosságát előíró törvényekre hivatkozva egyéb részletet nem kívánnak közzétenni az ügyről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt