Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 04. 06:15, szombat | Belföld
Forrás: mti

Terrortámadásokat ösztönző közel kétezer honlapot azonosítottak több ország, köztük Magyarország hatóságai

Terrortámadásokat ösztönző közel kétezer honlapot azonosítottak több ország, köztük Magyarország hatóságai

Terrortámadás elkövetését ösztönző, vagy segítő közel kétezer weboldalt és azoknak felületet biztosító 180 internetes szolgáltatót azonosítottak 17 ország, köztük Magyarország illetékes hatóságai

- közölte az Európai Unió rendőri együttműködési szervezete, az Europol pénteken. A hágai székhelyű uniós szervezet tájékoztatása szerint a terrortámadások elkövetésére ösztönző útmutatók célja, hogy terrorcselekmények előkészítésére vagy elkövetésére ösztönözzön, és ehhez oktatóanyagokat és kiképzési tájékoztatókat bocsátottak rendelkezésre.

A 17 országban - Albániában, Ausztráliában, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Magyarországon, Olaszországban, Észak-Macedóniában, Portugáliában, Romániában, Szerbiában, Szlovéniában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban - végzett internetes vizsgálatok során egyebek mellett robbanószerek házi elkészítésének kézikönyvei, korábbi terroristák által elkövetett támadások útmutatóit fedezték fel. Az útmutatók némelyike arra vonatkozóan is iránymutatást adott, miként lehet az online térben névtelennek maradni, és hogyan lehet elkerülni, vagy hatástalanítani a hatóságok keresőmotorjait terrorista támadás előkészítésének idején.

A felfedezet dzsihádista, jobboldali, és baloldali szélsőséges ideológiát terjesztő szervezetekre hivatkozó terrorista tartalmaknak felületet biztosító szolgáltatók ellen eljárást indítottak a szerződési feltételek megsértése miatt - közölték.

Címkék: honlap, támadás, terror

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére