Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Március 07. 10:03, szerda | Helyi
Forrás: mti.hu

Tevebébit nevel otthonában a veszprémi állatkert munkatársa

Tevebébit nevel otthonában a veszprémi állatkert munkatársa

Tizenkét napos kétpúpú tevét nevel litéri otthonában a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark munkatársa.

Marokházi Katalin elmondta, nem is számolja már, hány, az anyja által eltaszított állatkölyköt nevelt fel családi házában, így például mókust, mosómedvét, feketepárducot, páviánt, huszármajmot, szibériai tigrist és vaddisznót.

A február 23-án született kétpúpú tevét - első utódját - sem fogadta el az anyja, ezért az állatgondozó litéri otthonuk egy különálló helyiségében, a konditeremnek és nyári konyhának használt kis épületben alakított ki "istállót" a tevének. Amikor az állat oda került, egy fillért sem adott volna az életéért - vallotta be a gondozó -, mert nem bírt lábra állni, nem volt szopási reflexe sem.

Marokházi Kati kecsketejet diktált a kis kétpúpúba, amitől lassan erősödni kezdett: már sétálgat a litéri ház kertjében. "Pótmamája" azt reméli, életben marad. "Már nem lóg annyira az első púpja, talán kezdi feltölteni élelmiszerraktárait" - adott hangot reményének.

A kis teve születése után infúzióban vitaminokat és immunerősítőt kapott, és már nyolc foga van, ami jól látszik ásításkor. A kétpúpú, egyelőre szürkés, bolyhos bundájú jószág addig marad az állatgondozónál, amíg meg nem erősödik annyira, hogy önálló életre legyen képes a vadasparkban. Az állatkert munkatársai hamarosan megkezdik a tevecsikó visszaszoktatását, és tavasszal már látható lesz a kifutóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.