Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Február 18. 07:09, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját forrás

Útfejlesztés is terítéken a Veszprém megyei közgyűlés ülésén

Útfejlesztés is terítéken a Veszprém megyei közgyűlés ülésén

Csak 2014-ben adják át a forgalomnak a 8-as főút hajmáskéri szakaszán építendő új közúti csomópontot - derült ki a Veszprém megyei közgyűlés ülésén.

A megyegyűlés elé került a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt tájékoztatója, amelyben leírják, hogy Veszprém megyében a 8-as főút nyolc szakaszának a fejlesztésével számolnak.

Az ülésen Mayer András, a zrt. koordinációs főmérnöke közölte, hogy ezek közül csupán a hajmáskéri csomópont finanszírozása biztosított. Itt négy kilométeren át kétszer két forgalmi sávot, valamint különszintű csomópontot alakítanak ki; az új útszakaszon óránkénti 110 kilométeres sebességgel lehet majd haladni. Hozzátette, hogy a kisajátítási eljárások lezárulta, valamint a közbeszerzés lebonyolítása után, jövőre kezdődhet meg a csomópont építése, s azt 2014-ben adnák át.

A Veszprém megyei közgyűlés az ülésen előzőleg vita nélkül a megyei önkormányzati hivatal nyolcfős létszámleépítéséről döntött, a hivatali apparátus 24 fős lesz; egy év alatt így a harmadára csökken a létszám. A létszámleépítésre az indoklás szerint a kötelező feladatok rendszerének az átalakítása, a megyei intézményeknek az államhoz történő áthelyezése miatt volt szükség. A múlt év elején még több mint 80 alkalmazott dolgozott a megyei önkormányzati hivatalnál. A létszámot átszervezésekkel, státuszok megszüntetésével több lépcsőben, folyamatosan csökkentették, de nem mindenki került utcára: a kormányhivatal a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központba harminc embert vett át.

Szintén a csütörtöki ülésen döntöttek a megyei képviselők tiszteletdíjának csökkentéséről: a megyei önkormányzat esetében adható 2,6-szeres legmagasabb szorzat a Veszprém megyei képviselőknél az illetményalap 2-szeres szorzatára módosult, azaz 80 ezer forintra.

A közgyűlés bizottsági tagjait az alapdíjon felül havonta megillető tiszteletdíj mértéke a korábban megállapított, az alapdíj 45 százalékának megfelelő összegről 23 százalékra módosult. A bizottsági elnök és a tanácsnok alapdíjon felüli havi tiszteletdíjának a mértéke pedig az alapdíj 90 százalékának megfelelő összegről 85 százalékra módosult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét