Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. November 22. 11:22, kedd | Helyi
Forrás: Saját forrás

Tisztújítás a Veszprémi Turisztikai Egyesületben

Tisztújítás a Veszprémi Turisztikai Egyesületben

A 49 fős Turisztikai Egyesület elnöke Neubauer Sándorné lett.

Veszprémi Turisztikai Egyesület (VTE) a Szaléziánum –Érsekségi Turisztikai Központban tartotta közgyűlését, ahol új elnökséget is választottak. A leköszönő elnök, Mészáros Zoltán elmondta, hogy a 2005-ben létrejött szervezet 16 fős alapító tagsága az elmúlt hat évben folyamatosan bővült, jelenleg 49 tagja van. A szakmai szervezet turizmusban érdekelt szolgáltatókat és szakembereket tömörít, akik közös érdekek mentén rendszeres megbeszéléseket folytatnak, javaslatokat fogalmaznak meg Veszprém turizmusával kapcsolatban.

A tisztújítás több posztot is érintett, a tagság egyhangúlag választotta meg az elnökséget. A VTE elnöke Neubauer Sándorné Edit asszony, alelnöke pedig Dr. Raffay Ágnes lett. A gazdasági felelős tisztséget Márkus László tölti be, míg a titkári teendőket Solymos Andrea végzi. Mészáros Zoltán elnökségi tagként segíti a civil szervezet munkáját. A közgyűlésen a tagok megosztották egymással tapasztalataikat a 2011-es év turisztikai keresletének, forgalmának alakulásáról, majd meghallgatták Lencsés Tamara, a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. képviselőjének tájékoztatóját a térségben 2013-tól bevezetni tervezett
térségi turisztikai kártyáról. Utolsó napirendi pontként Dr. Lőrincz Katalin, a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott tájékoztatót a Széchenyi Pihenő Kártyáról, valamint röviden beszámolt a Kft. 2011-es évben végzett munkájáról és ismertette a Kft által 2012-2013 évre vonatkozóan beadni kívánt helyi TDM pályázat főbb céljait.

A találkozót megelőzően a tagok megtekintették a Gizella Hotel*** 2011 októberében átadott fejlesztését. A hotel 200 éves patinás épületével átellenben kialakított parkolókhoz tartozó, korábban kocsmaként üzemelő épületében 6 vendégszoba került kialakításra. A parkosítás során 60 m2-nyi füves, fákkal és padokkal tarkított zöldfelület jött létre gyönyörű kilátással a várra és a Séd völgyet
körül ölelő hegyekre. A közgyűlés lezárásaként pedig bemutatkozott a házigazda Szaléziánum – az Érsekségi Turisztikai Központ, a Vár legújabb attrakciója. A létesítményben több mint 1000 m²alapterületen négy szinten várják a látogatókat szórakozási és ismeretszerzési lehetőségekkel, szolgáltatásokkal, melyekbe most az Egyesület tagjai is bepillantást nyerhettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára