Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 19. 06:57, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Több megyében is időseket fosztott ki egy csaló banda

Több megyében is időseket fosztott ki egy csaló banda

Elfogtak a rendőrök négy férfit, akik a gyanú szerint közüzemi szolgáltató munkatársainak adták ki magukat és nyugdíjasoktól csalták ki megtakarított pénzüket.

Sikerrel jártak Békés, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében is.

Több százezer forintot vitt el egy férfi még július 30-án egy muronyi nyugdíjastól. Az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát és azt állította, hogy le kell olvasnia a villanyórát. A 85 éves férfi mondta neki, hogy hozzá mindig ugyanaz a leolvasó jár, de az idegen megtévesztette azzal, hogy az a munkatársa, akit ő ismer, éppen szabadságon van – számolt be a rendőrség közleményében.

Kifejtve, hogy az idős férfi végül beengedte az előzetes tájékoztatás nélkül érkezett idegent, aki azt mondta neki, hogy túlfizetése van, egy nagyobb címletű pénzből adjon vissza. Mikor ez megtörtént és kifigyelte, hogy a nyugdíjas honnan veszi elő a pénzét, megkérte őt, menjen ki, kapcsolja le a megszakítót, mert valamit még meg kell mérnie. Így egy rövid időre egyedül tudott maradni a lakásban. Miután elment, az idős férfi észrevette, hogy eltűnt a megtakarított pénz.

Még ugyanezen a napon, szintén Muronyban, egy másik nyugdíjastól a gyanú szerint ugyanaz a férfi magát akkor már a vízszolgáltató munkatársának kiadva vitt el több tízezer forintot.

A békési rendőrök több megyére kiterjedő nyomozást folytattak, aminek eredményeként kedden a Pest megyei Ócsán elfogták a 27 éves edelényi Cs. Norbertet. A férfi a gyanú szerint a két muronyi nyugdíjas mellett áprilisban egy 85 éves péri férfit és május 31-én egy 88 éves tatabányai asszonyt is kifosztott. Elfogásakor vele volt még három férfi, akikkel kedden egy tatabányai nyugdíjas nőtől szerezték meg a pénzét és két arany gyűrűjét.

A rendőrség Cs. Norbertet és társait, a 46 éves sajtószentpéteri L. Jenőt, a 49 éves mezőkövesdi S. Istvánt és a 33 éves szintén mezőkövesdi M. Ádámot csoportosan, bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe. A nyomozók azt még vizsgálják, hogy gyanúsíthatóak-e további, hasonló bűncselekmények elkövetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.