Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 02. 11:39, kedd | Helyi
Forrás: Napló online

Több mint fél évszázados az Állatkert!

Több mint fél évszázados az Állatkert!

Hétfőn ünnepelte 53. születésnapját a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark. Ez alkalomból kiállítás nyílott Böbe majom tanodájában.

Mégpedig a csimpánzokról, mivel az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége kampányt hirdetett az emberszabásúak érdekében. Felhívják a figyelmet arra, hogy az emberszabásúak mindegyikét kihalás fenyegeti, az élőhelyek leszűkülése, a vadászat és a betegségek miatt. 

A veszprémi állatkert csimpánztartásáról lett híres nemzetközi vonatkozásban is. Itt született, 1978-ban Karcsi, az ország első csimpánza, és itt élt Böbe, aki viselkedéstani kísérletei által tett szert nemzetközi hírnévre. Az állatkert Csimpánvilágában két csapat él: Suzi, Moritz és Tjobbe fajmegmentő programban vesznek részt, a spanyol cirkuszból megmentett Toto, Sony és Maggy pedig a veszprémi csimpánzokkal kerültek össze. A kiállítás képein mind szerepelnek, Taksony is, ám ő nemrég szívelégtelenségben elhunyt. A fotókat az állatkert dolgozói készítették, nagy gonddal és szeretettel: ahogyan  az állatokkal is bánnak.

 

A közép-dunántúli Napló 1958. augusztus 02-i számának tudósítása itt.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.