Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 14. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Több sört fogyasztunk idén

Több sört fogyasztunk idén

A Napi Gazdaság azt írja, hogy az alacsony bázis miatt nem csökken tovább a sörfogyasztás, a jó idő pedig húzhatja az ásványvízfogyasztást.

Az első negyedéves gyenge adatok után most a gyártók egybehangzóan állítják, hogy 2011-ben megállhat a sörfogyasztás csökkenése. A Magyar Sörgyártók Szövetsége egyelőre nem hozta nyilvánosságra a tavalyi adatokat, ám a korábbi tájékoztatások szerint 2010-ben ismét 5−10 százalék közé esett a belföldi értékesítés. E szerint az egy főre jutó magyar fogyasztás 60 liter alatt van, öt évvel ezelőtt még több mint 70 liter volt.

Az első félévről egyelőre nem publikálnak számokat a gyártók, és jóslatokba se igen bocsátkoznak, ugyanis még nagyon a szezon elején tart a piac. A Borsodi ugyanakkor optimistán néz a jövőbe, a szezon számukra jól indult - mondta Sükösd Zsuzsa, a társaság jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója. A 2008 óta tartó folyamatos csökkenés lassul, ám az első öt hónapban az előző év hasonló időszakához képest két százalékos a csökkenés. A hiper és szupermarketek forgalma erősödött, a kisboltoké viszont csökkent. Továbbra is igaz, hogy az olcsóbb sörök forgalma nő. Az idei szezont a radlerek, az ízesített sörök fogyasztásának erősítése viszi el. A Borsodi és a Heineken ebben a szegmensben látja a kitörési pontot, jóllehet e termékek összpiaci szerepe még nem túl jelentős, csupán néhány százalékos.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: sör

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.