Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Április 25. 07:27, szerda | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció - pixabay

Többen meghaltak egy nigériai templom elleni támadásban

Többen meghaltak egy nigériai templom elleni támadásban

Legalább tizenheten életüket vesztették kedden egy nigériai templom elleni támadásban - közölte a délkeleti fekvésű Benue szövetségi állam szóvivője.

Terver Akase szerint feltételezhetően a muszlim vallású, nomád életmódot folytató fulani népcsoport tagjai felelősek a keresztény imaház elleni támadásért, amely két katolikus pap életét is követelte. Mint mondta, a szövetségi állam kormányzója megszakította vakációját, hogy választ adjanak a fegyveres pásztorok jelentette biztonsági fenyegetésre.

Szemtanúk szerint kedden reggel fegyveres pásztorok rohanták meg az imaházat egy gyászmise alatt, s többeket agyonlőttek vagy megsebesítettek.

Muhammadu Buhari nigériai elnök aljas, ördögi cselekedetnek minősítette a hívek és papok legyilkolását.

Az ország északi részét sújtó aszály miatt számos nomád marhacsordáival Nigéria déli térségeibe vándorolt. Ez viszont gyakran összecsapásokhoz vezetett a helyi keresztény földművesekkel. Az év eleje óta több mint 200 ember esett áldozatul a viszálynak.

Egy új törvény tiltja a pásztoroknak, hogy továbbra is nomádként vándoroljanak Benue állam területén. A szabályozás a legelő és a művelés alá vont földek birtoklása miatt folytatott véres konfliktusoknak kívánta elejét venni, de a muszlim pásztorok képviselői elutasították a tilalmat.

Címkék: nigéria, támadás, templom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.