Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Február 09. 09:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Többen rosszul lettek az egyik nyíregyházi általános iskolában

Többen rosszul lettek az egyik nyíregyházi általános iskolában

Tömeges rosszullét miatt szállítottak kórházba több gyereket és felnőttet a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumából kedd délután.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, a mentők 12 gyereket és két nőt vittek stabil, jó állapotban a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára. Hozzátette, mindannyian torokkaparásra és enyhébb köhögésre panaszkodtak.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a katasztrófavédelmi mobil labor mérései azonban semmilyen veszélyes anyagot nem mutattak ki az iskola épületében - mondta Rutkai-Dér Vivien, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

A Szabolcs Online azt írta, több mint 270 gyerek várakozott az iskola előtt, amíg a rendőrök, tűzoltók és mentők azt vizsgálták, mi okozta a rosszulléteket.

A portál szerint az első információk klórgázmérgezésről szóltak, ám a megkérdezett diákok és pedagógusok nem érezték a vegyület jellegzetesen szúrós szagát. Többen arra panaszkodtak, hogy amíg kiterelték őket az iskola épületéből, valami köhögésre ingerelte őket és kapart a torkuk.

A beszámoló szerint az egyik megkérdezett diák azt mondta, az egyik gyerek paprikaspray-vel "szórakozott".

Fotó: Fotó: Facebook/Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.