Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 18. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tovább él, aki kávézik

Tovább él, aki kávézik

Napi egy vagy akár több csésze kávé nemhogy rontja az egészséget, de egy átfogó tanulmány arra jutott, hogy a kávé megvéd a krónikus betegségektől, mint a cukorbetegség és a szívbetegségek - számol be a CNN.

A tanulmány az eddigi legátfogóbb, amely a témában készült. A kutatás keretében négyszázezer egészséges, 50 és 71 év közötti férfit és nőt követtek nyomon. A résztvevők közül 42 ezren egyáltalán nem ittak kávét, mintegy 15 ezren nagyon sokat, napi hat csészével fogyasztottak. A legtöbben az arany középutat választották, s napi 2-3 csésze kávét fogyasztottak el naponta.

A tanulmány ideje alatt az átlagos 2-3 csésze kávét fogyasztó férfiak 10, a nők pedig 13 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg, mint a kávét nem ivók.

A mérsékelt kávéfogyasztás tehát összefüggésbe hozható a hosszabb élettel, illetve a magasabb túlélési arányokkal. Ugyanakkor Neal Freedman kutatásvezető felhívja a figyelmet, hogy nem ok-okozati kapcsolatot tártak fel a kávéivás és az egészség között, hiszen ehhez más életmódbeli tényezők is hozzátartoznak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.