Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. December 28. 05:21, szerda | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Tovább üzemelhet a korcsolyapálya

Tovább üzemelhet a korcsolyapálya

A veszprémi Jutasi úton található jégpálya működésével járó zaj a rendeletben szereplő zajkibocsátási határértékeket nem lépi át, az üzemeltetők azonban további lépéseket tesznek a lakók nyugalma érdekében.

A Jutasi úton található jégpálya hatásterülete több mint 50 embert érint, ezért a polgármesteri hivatal jegyzője a zajkibocsátási határérték megállapítása iránt indított hatósági ügyben közmeghallgatást tartott, amit kedden délután folytattak le a városházán. Elhangzott, a Blautech Humán- és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. mérési irodája által készített vizsgálati jelentése alapján az üzemeltető Sport Impulzus Kft. a jégpálya működtetése során nem lépi át a Kormányrendeletben megszabott határértékeket, amely nappal 55, éjszaka 45 decibeles mértéket jelent.

A mobil sportlétesítmény működése során több hangforrást is üzemeltet, szombat esténként discót rendeznek, a hűtőkompresszor pedig szakaszosan működik. Kertész Hajnalka, a közelben lévő, Jutasi út 61. lakója elmondta, megszokta, hogy időnként különböző programok miatt az átlagosnál hangosabb a környék, az embereknek kell a szórakozás, azt azonban nehezményezi, hogy a hétvégi pihenésüket zavarja a hangos zene, valamint a kompresszor folyamatos működése.

A jégpálya üzemeltetője hangsúlyozta, a zajrendeletnek megfelelően tevékenykednek. A kompresszor elé hangvédő falat építettek, továbbá a berendezést is leszigetelték, hogy mérsékeljék a zajt. Németh Balázs azt mondta, önerőből üzemeltetik a létesítményt, erejükből erre telik, az igazi megoldást egy zárt csarnok jelentené. Megjegyezte, a környéken működő óvodák és iskolák csoportjai előzetes bejelentkezés alapján délelőttönként ingyenesen vehetik birtokba a jégpályát.

A meghallgatáson jelen lévő Stiegelmaier Józsefné, a terület önkormányzati képviselője azt kérte, a hétvégi disco alkalmával vegyék halkabbra a zenét, a hangszórókat pedig úgy állítsák be, hogy azok az erdő felé nézzenek. Némedi Lajos alpolgármester úgy fogalmazott, az az elsődleges, hogy az emberek pihenni tudjanak a lakásukban. Azt javasolta, a következő szezon elején közösen találjanak megoldást arra, miként lehetnek csökkenteni a zajhatásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.