Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Október 28. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: VM Kormányhivatal

Továbbképzésen az erdészeti szakemberek

Továbbképzésen az erdészeti szakemberek

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatósága az év folyamán az ország 10-12 pontján tart továbbképzéseket összesen mintegy 3000 erdészeti szakember részére.

Az erdészeti igazgatóság nyilvántartásába bejelentett, jogosult erdészeti szakszemélyzet számára jogszabály írja elő, hogy évente továbbképzésen kell részt venniük.

2011. október 26-án és 27-én Veszprémben, a Megyeháza Szent István termében zajlott a szakmai program főként megyei erdészeti szakemberek részvételével, de a kétnapos rendezvényre az ország más részeiről is érkeztek erdészek.
A résztvevők bejelentkezését, nyilvántartásba vételét valamint a továbbképzés technikai feltételeinek biztosítását a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága segítette.


Az előadások témái között szerepelt többek között az új erdészeti törvény, az erdőtervezés, de szó volt az erdészeti és természetvédelmi támogatásokról, a természetvédelmi eljárásokról is. A kétnapos program keretében a magán erdőgazdálkodók valamint az állami erdészeti cégek munkatársai a munkájukhoz szükséges jogszabályi és gyakorlati kérdésekkel kapcsolatban is tájékoztatást kaptak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.

2024. Május 10. 12:05, péntek | Életmód

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara

A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.