Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 27. 12:38, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Tűz ütött ki a Mol algyői gáztelepén

Tűz ütött ki a Mol algyői gáztelepén

Tűz ütött ki szerdán a Mol Nyrt. algyői gáztelepén, a nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók kevesebb mint egy óra alatt megfékezték a lángokat, személyi sérülés nem történt – közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Tátrai János a helyszínen elmondta: egy javítás, karbantartás alatt álló kompresszoregységben keletkezett tűz, ami nagy lángokkal és rendkívül erős füsttel járt.
Az oltást a Mol létesítményi tűzoltósága kezdte meg, a munkálatokba a szegedi és hódmezővásárhelyi egységek is bekapcsolódtak, összesen tíz gépjármű, mintegy ötven tűzoltó érkezett a helyszínre – közölte Tátrai János. Személyi sérülés nem történt, a lakosság sem forgott veszélyben – mondta az alezredes.
Szollár Domokos, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, szerdán tíz óra után karbantartás közben kigyulladt az algyői gázfeldolgozó üzem kompresszorainak hűtését biztosító, üzemen kívüli hűtőegységének egyik műanyag eleme. Az üzemi FER tűzoltóság perceken belül megkezdte az oltást és a kiérkező szegedi tűzoltókkal közösen 20 percen belül be is fejezték. A gázfeldolgozás zavartalanul folyik.
Hozzátette, az esetnek szerencsére nagyobb volt a füstje mint a lángja: a műanyag, hasonlóan a gumihoz, nagy füsttel ég, komolyabb tűzkár nem történt.

Címkék: Baleset-tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön