Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 08. 19:03, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Új Prince-album jelenik meg 35 évvel ezelőtti felvételekkel

Új Prince-album jelenik meg 35 évvel ezelőtti felvételekkel

Prince 35 évvel ezelőtt, zongorával és egy mikrofonnal rögzített demófelvételei jelennek meg szeptemberben

- jelentette be közösen a zenész örökségét kezelő Prince Estate és a Warner Bros Records a zenész születésnapján. A Piano & A Microphone 1983 című anyag közvetlenül a világhírnév, a nemzetközi befutás előtti állapotában mutatja be az amerikai művész néhány dalát.

Minden idők egyik legsikeresebb amerikai popelőadója csütörtökön lett volna 60 éves. Az énekes-zenész holttestére két évvel ezelőtt, a Minneapolis közelében fekvő Paisley Park-i otthonának liftjében találtak rá. Halála hivatalos okaként a fentanil fájdalomcsillapító extrém túladagolását állapították meg.

Prince Minneapolis külvárosában, Chanhassenben saját Kiowa Trail házi stúdiójában egy audiókazettára rögzítette a számokat, amelyek különleges pillanatfelvételei az énekes kreatív munkafolyamatának.

A kilenc dal között van a 17 Days és a Purple Rain (ezek csak egy évvel később jelentek meg), Joni Mitchell A Case of You című számának feldolgozása, a Strange Relationship - mely csak Prince 1987-es lemezén, a Sign O' The Times-on volt először hallható -, a Mary Don't You Weep című spirituálé vagy az International Lover.

"A nyers, meghitt felvétel még akkor készült, amikor Prince-t Amerikán kívül kevesen ismerték. Az anyag formája és címe utal utolsó, 2016-os koncertsorozatára, a Piano & A Microphone Tourra" - mondta Troy Carter, a Prince Estate tanácsadója.

A lemez CD-n, vinyllemezen, digitális formátumokban, valamint egy speciális deluxe kiadásban is elérhető lesz, az utóbbihoz egy könyvet is mellékelnek Prince hangmérnökének, Don Batts visszaemlékező írásával, eddig kiadatlan fotókkal.

Címkék: album, prince, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára