Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2013. Augusztus 08. 13:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Veszprémi Állatkert

Újabb kis lakója lett a Veszprémi Állatkertnek - zebracsődör született!

Újabb kis lakója lett a Veszprémi Állatkertnek - zebracsődör született!

Zebracsődör született!

A Veszprémi Állatkert hatalmas, az afrikai szavannát idéző állatbemutatója nagy népszerűségnek örvend, hiszen az orrszarvúcsalád, a zsiráfcsapat, a struccok és a zebrák igazán különleges látványt nyújtanak. Most újabb látványosság köszönti itt a látogatókat, mivel a hét elején egy egészséges kis zebracsődör látott napvilágot. Az ellésre már számítottak a gondozók, ami teljesen problémamentesen zajlott, így nem volt szükség sem az állatkertészek sem az állatorvos segítségére.


A kis csíkos kiszoktatása már megkezdődött a külső kifutóra, ahol egyenlőre naponta néhány órát lesz látható, ám a terveink szerint a jövő héttől már tartósan az orrszarvúcsaláddal együtt tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 08. 11:26, péntek | Helyi

Isten éltesse a nőket! - Ma van Nőnap, aminek íme a története!

A nemzetközi nőnap a nők iránti tiszteletet és becsületet fejezi ki. Világszerte 1917 óta minden év március 8-án ünnepeljük.

2019. Március 19. 18:13, kedd | Belföld

Már nem kérhetők postán az adóbevallási tervezetek

Már nem kérhetők postán az adóbevallási tervezetek, éjfélkor ugyanis lejárt a határidő - mondta Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője az M1 csatornán kedden.

2019. Március 19. 17:03, kedd | Belföld

Folyamatosan lehet csatlakozni az országos szemétszedési akcióhoz

Folyamatosan lehet csatlakozni a vasárnapig tartó TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű országos szemétszedési akcióhoz

2019. Március 19. 16:04, kedd | Bulvár

Premier előtt vetítik a felújított Vízipók-csodapókot a hétvégén

A hétvégén országosan több moziban is premier előtt vetítik a március 22-ei víz világnapja alkalmából a környezettudatosságra nevelő Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilm digitálisan felújított változatát.