Városlista
2021. március 1, hétfő - Albin

Hírek

2012. November 06. 11:38, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Ukrajnai választások - Egy vesztes képviselőjelölt elbontatta az általa építtetett utat

Ukrajnai választások - Egy vesztes képviselőjelölt elbontatta az általa építtetett utat

Egy ukrán képviselőjelölt elbontatta azt az utat, amelyet a kampány alatt építtetett, mert a választáson ellenfele nyert - hozta nyilvánosságra kedden egy ukrán internetes kiadvány.

A texty.org.ua.szerint az eset a nyugat-ukrajnai Vinnyica megye egyik településén történt, ahol az október 28-án megtartott parlamenti választáson független jelöltként induló, ám közismerten a kormányzó Régiók Pártjához kötődő helyi üzletembert, Petro Jurcsisint legyőzte a Julija Timosenko volt kormányfőt támogató Egyesült Ellenzék-Batykivscsina egyéni jelöltje, Mikola Katyerincsuk.

Jurcsisin a választási kampány idején Ribcsinci faluban építtetett egy új közutat. Amint nyilvánosságra kerültek az eredmények, amelyek alapján jócskán alulmaradt - csaknem 50 ezer szavazattal kapott kevesebbet mint ellenzéki ellenfele -, utasította az építőmunkásokat, hogy munkagépekkel rombolják le az utat. A hír szerint most felszántott föld van a faluban az út helyén.
Az üzletembernek tejfeldolgozó üzeme és patikahálózata van, és az egyik legnagyobb földbérlő a környéken. A helybeli gazdákat az út elpusztítása után most még azzal is riogatja, hogy a tejet az eddiginél alacsonyabb áron veszi meg tőlük.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 16:42, vasárnap | Külföld

Az újraoltások arányát tekintve Szerbia vezet Európában

Az egymillió lakosra jutó újraoltások arányát tekintve Szerbia minden más európai országot megelőzött, világszinten pedig a negyedik helyen áll - közölte a szerb kormány a legfrissebb oltási adatok alapján.

2021. Február 27. 18:17, szombat | Külföld

Leszakadt egy hatalmas jéghegy az Antarktiszról

Leszakadt egy hatalmas jéghegy a az Antarktisz Brunt-selfjegéről közel a brit antarktiszi kutatóprogram (BAS) Halley kutatóállomásához - jelentették be pénteken a BAS kutatói.

2021. Február 27. 15:14, szombat | Külföld

A fertőzések több mint felét már a vírusmutációk teszik ki Ausztriában

Ausztria-szerte a fertőzések 57 százalékát már a SARS-CoV-2 mutációi teszik ki - áll az egészségügyi minisztérium felügyelete alatt működő úgynevezett koronabizottság heti jelentésében.

2021. Február 27. 12:07, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 113,4 millió, a halálos áldozatoké 2,52 millió a világon

A világon 113 391 190 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 517 118, a gyógyultaké 63 972 132 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.