Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 13. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Változékony idő várható a héten

Változékony idő várható a héten

Változékony idő várható a héten, a többórás napsütések mellett több napon is előfordulhat eső.

A hét első felében még akár 13-18 Celsius-fok is lehet a legmelegebb órákban, a hét második felében azonban már csökken a nappali felmelegedés mértéke, szombaton kora délután már csak 6-12 fok valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn közepesen vagy erősen felhős idő várható. Napközben gyenge eső helyenként előfordulhat, majd estétől észak felől egyre nagyobb területen fordul csapadékosra az idő. A mérsékelt déli, délnyugati szél csak estétől élénkül meg nagyobb területen. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Kedden általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég és több helyen lehet jellemzően kisebb eső, zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. A nyugati, délnyugati szél élénk, olykor erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, de a Dél-Dunántúlon kissé melegebb is lehet.

Szerdán reggelig borult lesz az ég, majd napközben csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap, legkésőbb a keleti határszélen. Reggelig sokfelé valószínű eső, zápor, illetve egy-egy zivatar, az összefüggő csapadékzóna reggelre várhatóan elhagyja az országot, így napközben záporokra lehet számítani, egyre csökkenő számban. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, a Dunántúl északi felén viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható, majd délutántól a Dunántúlon már erősen megnövekszik a felhőzet. Napközben nem valószínű csapadék, késő este viszont helyenként már eleredhet az eső. Az északnyugati, majd a délire forduló szél is megélénkül, utóbbi estétől a Dunántúlon meg is erősödik. Hajnalban mínusz 2 és plusz 7 fok közé csökken a hőmérséklet, kora délután 10-15 fok várható.

Pénteken jellemzően borult lesz az ég, csak a nap második felében a nyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé kell esőre, záporra számítani. Az északnyugati szél megerősödik, főként a Dunántúl északi felén viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél erős, helyenként viharos lehet. Hajnalban 1-6, kora délután 6-12 fok valószínű.

Vasárnap felhős időre kell számítani helyenként kisebb esővel, záporral. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 15 fok között alakul.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk