Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 11. 19:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Napló online

Éveket kell várni egy műtétre

Éveket kell várni egy műtétre

Veszprémben egy műtétre átlagosan 11 hónapot kell várni, de az országban van, ahol nyolc évet.

A kiskunhalasi kórházban nyolc évet kell várni egy térdprotézisműtétre, míg Kaposváron egy év kell egy sérvműtét elvégzéséhez - írta szerdai számában lapcsoportunk tagja, a Vas Népe, ahol további adatok is szerepeltek. Ezek szerint a szombathelyi Markusovszky kórházban egy szürkehályogműtétre átlagosan 1080 napot (majdnem három évet), egy térdprotézisműtétre 1772 napot (több mint négy és fél év), egy csípőprotézisre 1037 napot kell átlagosan várni. Az interneten nyilvánosan elérhető adatok alapján a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban a különböző műtétekre az átlagos várakozási idő 250 nap körül mozog.

- Az adatok alapján jól látható, hogy óriási egyenlőtlenségek vannak a magyar kórházak között  - reagált lapunknak dr. Rácz Jenő, a Veszprém megyei kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség elnöke. - Úgy gondolom, az ezer és a kétszázötven napos várakozás is elviselhetetlenül hosszú a betegek számára,  ezért is nem halogatható tovább az egészségügy megreformálása.

Az utóbbi években nálunk is jellemzően a szemlencse- és a különböző protézisoperációkra kell a legtöbbet várni, illetve várhatóan meg fog nőni a mágneses rezonanciavizsgálat várakozási ideje is, mivel az egészségügyi kormányzat hozzánk csatolta a Komárom-Esztergom megyei betegek ellátásának feladatát is, azonban az ehhez szükséges anyagi pluszforrást nem biztosította számunk - közölte dr. Rácz Jenő.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.