Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 11. 04:35, szombat | Helyi
Forrás: Saját forrás

Vérüket adták a rendőrök!

Vérüket adták a rendőrök!

Az előző évekhez hagyományait követve idén is önkéntes véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

„Az állampolgárok életének, testi épségének megóvása a rendőri hivatás része. Ennek eszköze nem csak a fegyver és a bilincs lehet… … adj vért és életet mentesz!”

– felhívással meghirdetett megyei rendőrségi véradás utolsó állomásaa főkapitányság volt. Az állomány egy része a szervezett kereteken túl, a városokban működtetett véradó állomásokon is szokott jótékonykodni, így ők – a véradás szabályainak megfelelően – most nem vehettek részt a programban. Sajnálatos módon a rossz időjárás a betegek számát is növelte, így többeket emiatt zártak ki.

Minden körülmény ellenére azonban még így is közel 40-en – köztük vezetők, civil és egyenruhás rendőrök, valamint családtagjaik, barátaik - döntöttek úgy, hogy „vérüket ontják” az arra rászorulókért.

Sikeresen zajlott egyébként a program a megye több városában, Tapolcán, Ajkán és Pápán is. A részvételt mindenhol ásványvízzel, csokoládéval jutalmazták (pótolva ezzel az elvesztett energiát), de a véradók egy kellemes élménnyel, a segítségnyújtás örömével is gazdagodtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.