Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 03. 08:58, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti archívum

Vészesen fogyatkoznak a Balaton szabadstrandjai

Vészesen fogyatkoznak a Balaton szabadstrandjai

Tempósan tűnnek el a Balaton szabadstrandjai, az idén már csak húsz olyan település akad a tó körül, ahol vannak ingyenes, fürdésre kialakított partszakaszok - írta a Népszava pénteken.

A lap megjegyzi: ezek közül hat településen - Balatonkeresztúr, Balatonfenyves, Balatonboglár, Balatonszemes, Zamárdi és Örvényes - csak szabadstrandokat alakított ki az önkormányzat. Az utóbbi döntéssel az érintett települések lemondtak a Magyar Turizmus Zrt. strandfejlesztési pályázatán elnyerhető támogatásokról, mert a turisztikai cég csak megtérülő beruházásokat, vagyis fizetőstrand-fejlesztéseket dotál - teszik hozzá.

A part menti települések polgármesterei nem vitatják, hogy az ingyenes csobbanás állampolgári jog, ám egy szabadstrand fenntartásának költsége évi több tízmillió forintra rúghat - írta a Népszava.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a lapnak elmondta: a város éves szinten több tízmillió forintot költ a mintegy három kilométeres strandjára, amit részben a parkolási díjakból teremt elő. Balatonmáriafürdőn a központi fizetőstrand mellett hét szabadstrand is van, előbbiből évi 12-14 millió forint bevétele származik az önkormányzatnak, ami Galácz György polgármester tájékoztatása szerint nem fedezi a szabadstrandok fenntartását, ezért a település szintén a parkolási díjakból igyekszik plusz forrást előteremteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő