Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Február 25. 16:54, szombat | Helyi
Forrás: Saját forrás

Veszprém is képviselteti magát az Utazás 2012 kiállításon

Veszprém is képviselteti magát az Utazás 2012 kiállításon

A Bakony és Balaton térség települései, turisztikai szervezetei és szolgáltatói közös megjelenéssel készülnek a március 1-4. között megrendezésre kerülő 35. budapesti Utazás 2012 kiállításra.

A térséget összefogó szakmai szervezet, a Bakony és Balaton Térségi TDM tagjai minden eddiginél nagyobb teret kapnak ahhoz, hogy kínálatukat az utazni vágyók elé tárják. A térség 60 m2-es standján, 15 pulton mutatják be vidékünk változatos adottságait, vonzerőit és értékeit, a turisták érdeklődését felkeltő témák köré csoportosítva. A négy fő téma a hívogató vidéki élet, a gazdag kultúra, a balatoni felüdülés és a bakonyi kikapcsolódás.

A vidéki harmóniát olyan települések közvetítik majd, mint a Művészetek Völgye települései, a számtalan lovas programot nyújtó Nemesvámos, vagy a hangulatos vendégházakkal teli Megyer. A nyugodt életforma mellett finom ételeket és kiváló minőségű borokat is kínál a térség. A vidék boraiból a kiállításra ellátogatók ízelítőt is kaphatnak. Nem is egy, hanem mindjárt két borvidék nedűjét kóstolhatják, a Somló-hegyi Tornai Pincészet és a sümegi Palota Pince borait.

Kultúra alatt nem csak a gazdag épített örökségünket, hanem a színes rendezvénykínálatunkat és a modern művészetet, vallási értékeinket bemutató kiállítóhelyeket is értjük. Ezt bizonyítandó lesz jelen Veszprém városa, a térség kulturális- és rendezvényközpontja, Várpalota a nemrég gyönyörűen felújított Thury-várral, a Sümegi Vár és a lába alatt húzódó Hotel Kapitány Wellness, illetve a Veszprém megye hét várát tömörítő Vártúrák pecsétgyűjtős túrajáték szervezői, a Veszprém Megyei Várak Egyesülete.

A Balatont Balatonkenese és Balatonakarattya fogják képviselni. Bemutatva, hogy a vízparti kikapcsolódásra vágyókat milyen további programlehetőségek várják a Balaton keleti kapujában.

Bakonyi tájakra, vidám bóklászásra, kerékpározásra csábítanak majd a Bakonyerdő és HM Verga erdészetek tanösvényei és erdei iskolái, Zirc múzeumai és a Ciszterci Apátság mellett arborétuma és környékének csodás kirándulóhelyei, a dél-bakonyi Kristályvölgy olyan települései, mint Halimba, Kislőd vagy Magyarpolány. A bakonyi kínálatból nem hiányozhat a híres bakonyi betyárról elnevezett Sobri Jóska Bakonyi Kaland- és Élménypark számtalan „játékszere”.
A közös megjelenés nem csak a közös standot jelenti. A látogatók számára vidám nyereményjátékot hirdetnek, ahol amellett, hogy még több ismeretet adnak át, értékes nyereményeket kínálnak. A kiállítók olyan felajánlásokat visznek, melyekkel utazásra ösztönzik a nyerteseket: a térséget bemutató könyvek, vár- és múzeumi belépőjegyek, értékes kalandparki kuponok és többéjszakás szálláscsomagok találnak gazdára.

A standot színesítendő különböző programokkal invitálják a kiállítás vendégeit a Bakony és Balaton térségi standhoz. A fényes történelemi múlt elválaszthatatlan a térségtől, ezt fogja bizonyítani a Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium műsora, a Bakonyi Poroszkálók XVI. századi végvári vitézi hagyományokat felelevenítő harcászati bemutatója, vagy a Sobri Jóska Kaland- és Élménypark betyárjainak ostorpattogtatása. A Bakonyban való tekergésre csábítanak a 40 éves Bakonyi Természettudományi Múzeum programjai, akik közreműködésével mikroszkóp alá vehetjük a Bakony növény- és állatvilágát, illetve beletekinthetünk az egyik leghíresebb leletük, az ősorrszarvú „orvosi leleteibe”. A térség világhírű herendi Porcelánmanufaktúrája pedig élőben mutatja be, hogyan készülnek méltán kedvelt motívumai.

Látogassa és ismerje meg otthonát Budapesten! Találkozzunk a Hungexpo A pavilon 212/B standján!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.