Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 21. 11:40, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK sajtószolgálat

Veszprém megye rendőrségi hírei

Veszprém megye rendőrségi hírei

Az elmúlt pár nap rendőrségi hírei

Borban az igazság

2011. augusztus 16-án az esti órákban lesencefalui szőlőlopásról érkezett bejelentés a Tapolcai Rendőrkapitányságra. A helyszínre irányított rendőrök egy 44 éves helyi és egy 27 éves lesencetomaji lakost értek tetten a helyi részvénytársaság szőlejében, amint szedték a már érésben lévő gyümölcsöt. Azt is megállapították, hogy a két férfit harmadik társuk, egy 52 éves, szintén helyi lakos szállította oda rendszám nélküli gépkocsiján. Az idősebb szüretelő a jogi megítélését tekintve egyértelmű szituáció indítékaként erkölcsileg méltányolható körülményre hivatkozott. Elmondása szerint az éppen náluk tartózkodó unokák élelmezésére szánták a levágott fürtöket. Később azonban elismerték, bor készült volna a betakarított termésből. E második magyarázatot a gépkocsi vezetője leheletének alkoholszaga is alátámasztotta, ezért vele szemben tulajdonelleni szabálysértésen kívül ittas vezetés miatt is feljelentést tettek.

Ember a vízben

Még ugyanezen a napon, a késő esti órákban két másik ittas személy adott munkát, ezúttal a Pápai Rendőrkapitányság beosztottainak. A segítséget a Várkertbe irányított mentőautó személyzete kérte, akiket egy vízbeesett nőhöz riasztottak. A szabadtéri színpad mögött csordogáló patak medrében hamar megtalálták azt a 39 éves, hajléktalant, akit 45 éves szintén hajléktalan házastársa hasztalan próbált a derékig érő iszapból kihúzni. Ami a férjnek nem sikerült azt a rendőrök gyorsan megoldották, és mivel az asszony balesetét rosszullétével indokolta, ezért őt a pápai kórházba beszállították.

… kinn a farkas?

Csaknem a pápai vízből történt mentéssel egy időben a Várpalotai Rendőrkapitányság ügyeletén is megcsörrent a telefon. Egy jó szándékú pétfürdői lakos tett bejelentést arról, hogy a település egyik családi házának ablaküvegét egy idős nő kapával töri éppen szét. Szerencsére a látszat csalt, sem betöréses lopás, sem garázdaság nem volt folyamatban a megadott címen. Az életkora miatt is furcsa „támadó”, maga az ingatlan tulajdonosa volt, akit alkoholos bódulatban alvó fia nem szándékoltan kizárt a lakásból. A kapa volt az asszony utolsó reménye arra, hogy végre ő is álomra hajthassa fejét.


Német strandolók fekete napja Balatonfüreden

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ez évben összeállított elemzésének adatai szerint a strandok parkolóiban, illetőleg a környező utcákban leselkedik a legnagyobb veszély a Balatonon nyaralók vagyonbiztonságára. Itt ugyanis gépkocsi-feltörés, autólopás egyaránt előfordulhat, amennyiben a vendégek nem fektetnek hangsúlyt járműveik, illetőleg értéktárgyaik biztonságára. Ezt minden lehetséges csatornát felhasználva próbálták tudatosítani az érintettekben. Volt, aki megfogadta a józan tanácsokat, és volt, aki nem. Akadhattak azonban olyanok is, akikhez nem jutottak még el az ezzel kapcsolatos bűnmegelőzési ajánlások.
2011. augusztus 18-án két német család vált könnyelműsége áldozatává. Míg az egyiket „csak” közel 200.000.- forintos anyagi kár, addig a másikat az egész nyaralást tönkretevő csapás érte. Balatonfüred egyik népszerű strandja előtt parkolták le az autókat. Az egyiknek az utasai a kesztyűtartóban hagyták mobiltelefonjaikat, személyi irataikat, bankkártyáikat, továbbá 150.- euró készpénzt. Az alatt a néhány óra alatt, amíg a vízparton tartózkodtak ismeretlen tettes a gépkocsit észrevétlenül kinyitotta, és a kesztyűtartót módszeresen kiürítette.

A másik család a komplett poggyászát, a tervezett sporttevékenységekhez szükséges felszereléseket hagyta a járműben, mivel még azt megelőzően döntöttek a vízi hűsölés mellett, hogy a településen szállást kerestek volna. A férfi a strandon elvesztette az autó pótkulcsát, az pedig valamilyen úton a tolvajok birtokába került, akik nem vesztegették az időt. A parkolóba visszatérő család csak azt látta, hogy autójuk helyén már egy másik jármű áll. Összesen 7,5 millió forint kárt szenvedtek és a feljelentés megtételekor még ötletük sem volt arra vonatkozóan, hogy hogyan tovább. A pórul járt két család nem ismerte egymást, de üdüléseikre hasonlóképpen készültek fel, utasbiztosítást egyikük sem kötött.
A nyár lassan a végéhez közeledik, az időjárás azonban még tartogathat számunkra néhány forró hétvégét. Amennyiben így lesz, a Balaton-parti parkolókban továbbra is számíthatunk a bűnözők jelenlétére. Nem késő okulni az eddigi áldozatok példáin.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.