Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Június 27. 11:04, szerda | Helyi
Forrás: AFS Veszprém

Veszprémben is keresnek befogadócsaládokat nemzetközi diákok számára

Veszprémben is keresnek befogadócsaládokat nemzetközi diákok számára

A világ legrédebbi és legnagyobb, 80 országra kiterjedő diákcsere-szervezete az American Field Service (AFS). Veszprém és környékéről továbbra is várják befogadó családok jelentkezését!

Párizsban élő amerikai önkéntesek alapították az első világháború alatt, mert úgy gondolták, ha a különböző népek megismerik egymást, megelőzhetők lesznek a háborúk.

Magyarország21 éve csatlakozott a mozgalomhoz, azóta több mint ezer középiskolás tanulhatott a világ különböző országaiban, és körülbelül ugyanennyi külföldi diákot fogadtak a hazai családok. Veszprémből és környékéről több mint 50 diák tanult külföldön a csereprogrammal és több mint száz diákot fogadtak, de továbbra is várják családok jelentkezését!

Minden évben megpályáztatják a helyeket, szeptembertől márciusig, de idén is lehet még jelentkezni például Svájcba, Oroszországba. A magyar diákokat elsősorban Amerika, Németország, Olaszország érdekli. Illetve azok az országok, ahol világnyelvet tanulhatnak. Holott manapság már a speciális kis nyelvekkel lehet érvényesülni a munkaerőpiacon, ezért most például a skandináv országok felé terelődik a figyelem. Vannak három hónapos, féléves és egyéves programok. A rövidebb időt azoknak szokták ajánlani, akik már tanulták a nyelvet, s szeretnék azt anyanyelvi környezetben megerősíteni. Hosszabb időre azoknak van szükségük, akik alapszintű nyelvtudással mennek ki. A cserediákprogramokért fizetni kell, nem keveset, de van lehetőség ösztöndíjra is.

Az érkező külföldi diákok a befogadó családoknál kapnak elhelyezést és bekapcsolódnak a család mindennapi életébe. Elsősorban nyelvet tanulnak, melyet sokszor alig vagy egyátalán nem beszélnek.

Az AFS veszprémi szervezete is várja az érdeklődők jelentkezését az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: Hosszú Melinda Ágnes, agnes.hosszu@afs.org

Facebook: AFS Veszprém



Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt