Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Szeptember 14. 21:18, szerda | Helyi
Forrás: saját tudósítás

Veszprémben járt Árok Kornél

Veszprémben járt Árok Kornél

A Szeglethy Baráti kör vendége volt.

Képek a rendezvényről a galériában.

A Szeglethy Baráti kör által szervezett beszélgetés sorozat keretében Veszprémben járt a bohócforradalom emblematikus figurája, Árok Kornél, a hivatásos tűzoltók szakszervezetének elnöke.

A beszélgetés soránszóba került a 2011. szeptember 29-re tervezett D-Day -ÖSSZEFOGÁS A MUNKAVÁLLALÓI JOGOKÉRT nevet viselő akció, melynek mottója: ,,Nem vagyunk több, mint egy-egy tégla, de együtt, mi vagyunk a ház!”(Váci Mihály).
Az elnök úr kiemelte, hogy minden esetben csak is a törvényes keretek szabta lehetőséggekkel kívánnak élni, semmiféle rendbontásra és provokációra nem vevők, az ilyen elemeket igyekeznek kiszűrni maguk közül. A rendezvények szigorúan pártpolitika mentesek.

Az Akcióegységhez csatlakozott mintegy hetven szakszervezet, civil szervezet és társadalmi szervezetakik egy9 pontot tartalmazó követeléscsomagot fogadtak el.

Megosztotta személyes tapasztalatait a kormány és a szakszervezetek együttműködéséről, tárgyalásairól. Örülne ha a modern nyugati európaiság nem csak szavakban, de tettekben és a szakszervezetek életében is eljönne, úgy érzi szükséges lenne a szakszervezetek megújítása is. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a külföldi szakszervezetek is szolidárisak a magyar munkavállalókkal és nyomon követik az országban zajló történéseket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben