Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2011. Július 28. 16:51, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Napló online

Veszprémi résztvevője is van a biliárd Európa-bajnokságnak

Veszprémi résztvevője is van a biliárd Európa-bajnokságnak

Idén is ott lehet a kontinens legjobb utánpótlás-játékosai között a veszprémi Szolnoki Olivér, aki hatodmagával képviseli a magyar színeket a Luxemburgban rendezendő biliárd Európa-bajnokságon.

    A 14 esztendős fiatalember, aki tavaly Hollandiában debütált diák és junior Eb-n, ebben az évben is előkelő helyen végzett a diák országos bajnokságon.
A biliárd pool szakágát űző Olivér az ob-n a nyolc- és a kilencgolyós játékban is második helyezést szerzett, ezáltal kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, amelyet július 30. és augusztus 7. között rendeznek meg Luxemburgban.


    Már májusban megkezdődött a felkészülés az Eb-re, és Olivér a nyáron sem unatkozott, hiszen elindult egy hatfordulós versenyen, amelynek célja, hogy hazai játékosok is részt vehessenek az Euro Tour magyarországi fordulóján. A viadal alkalmából nemzetközi sztárok látogatnak hozzánk, és várhatóan nívós, izgalmas meccseket játszhatnak a mieinkkel.

    Jelenleg Olivér a 11. helyen áll ezen a ranglistán, sajnos a következő hétvégén esedékes fordulón nem tud részt venni az Eb-szereplés miatt - foglalta össze az ifjú biliárdos édesanyja. Szolnokiné Virág Marianna elmondta: februárban megkezdődött a felnőttbajnokság is, ahol a veszprémi tehetség még mindig  a legfiatalabb játékos. Ennek ellenére mindegyik idei versenyen bekerült a legjobb tizenhat közé, így a ranglistán az előkelő hetedik helyen várja az őszi fordulót. Összehasonlításképpen: 2009-ben a 115. helyről kezdte pályafutását.

    Olivér egyébként tízesztendősen egy televízióközvetítés alkalmával találkozott először a sportággal, amely azonnal megtetszett neki. Hamarosan kipróbálhatta a pool biliárdot, s tehetségére gyorsan felfigyeltek. Az elmúlt négy évben a Dózsa iskola jelenleg nyolcadik osztályos tanulója komoly sikereket ért el: többek között van már Eb-ezüstérme (junior csapat), volt országos harmadik az amatőr felnőttek bajnokságán, és a profik között is nyert már tornákat.
 

    A sok gyakorlás, edzés, valamint az, hogy tíz-tizenöt centivel magasabb lett, hozzájárult a szép eredményekhez. Eddig jól alakult ez az év Olivér számára, remélhetőleg az Eb-ről hazatérve hasonló sikerekről számolhatunk be - tette hozzá az édesanya.

Hajrá Olivér, az infoveszprem.hu csapata is szurkol neked!

Címkék: biliárd, eb, Sport, veszprém

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 30. 08:00, hétfő | Belföld

Elindította országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet

Huszonötödik alkalommal hirdette meg országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet, amely 1353-as adományvonalára várja a felajánlott támogatásokat.

2020. November 30. 07:00, hétfő | Belföld

Egy testvérpárt gyanúsítanak a hegymegi gyilkossággal

A Miskolci Járásbíróság vasárnap letartóztatta a hegymegi gyilkossággal gyanúsított testvérpárt.

2020. November 30. 06:00, hétfő | Külföld

Nem lassul a fertőzés terjedése Horvátországban és Szlovéniában

Nem lassul a koronavírus-járvány terjedése Szlovéniában és Horvátországban - derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből.

2020. November 30. 05:00, hétfő | Belföld

Többször is várható havazás december első hetében

Kedden, a meteorológiai tél első napján hidegre kell készülni, helyenként még napközben is mínuszok lesznek. Hétvégére pár fokkal melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.