Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 21. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Vesztenek a bankok - nyernek az ügyfelek

Vesztenek a bankok - nyernek az ügyfelek

Júliustól már 4 órán belül teljesülnek az elektronikus belföldi forintutalások – írja a Világgazdaság.

Ez azt jelenti, hogy egy nappal korábban fizetnek kamatot a hitelesek, a betétesek pedig, egy nappal hosszabb ideig kamatoztathatják pénzüket.

Mindezzel azonban hatalmas összegeket buknak a bankok, hiszen eddig míg az utalt összeg úton volt, a technikai kamatot a bankok kapták meg, ettől viszont most elesnek. A gyorsított pénzmozgást csak az elektronikus utalásokra kötelezi a szabályozás, de vannak bankok, amelyek a papír alapú utalásra is bevezetik a 4 órán belüli utalás teljesítését.

Júliustól például egy reggel 9 órakor átutalt összeget akár már délután 1 órakor tovább lehet utalni. Az előny csak az interneten, vagy más elektronikus úton benyújtott átutalási megbízásokra vonatkozik, a fiókokban vagy faxon benyújtott megbízásokra, a devizautalásokra és beszedésekre, valamint egyéb összetett tranzakciókra nem. Azt még nem lehet tudni, hogy a bankok hogyan kárpótolják magukat az elveszített kamatok és a fejlesztési költségek miatt. Mindenesetre több hitelintézet is jelezte a Világgazdaságnak, hogy az átálláskor nem emeli meg az átutalással kapcsolatos díjakat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.