Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2022. November 02. 09:20, szerda | Életmód

Vigyázat! Nem minden tökfélét adhatunk az állatoknak

Vigyázat! Nem minden tökfélét adhatunk az állatoknak

A Facebook-on terjedő poszt szerint Halloween után érdemes kivinni az erdőbe a korábban megvásárolt tököt, ám egyáltalán nem mindegy, hogy dísztököt, vagy sütőtököt vásároltunk.

"Keress erdőt vagy mezőt a közeledben, törd szét őket, és hagyd, hogy a vadon élő állatok megegyék - áll a facebookon terjedő bejegyzésben.A tök ugyanis egyáltalán nem ártalmas számukra, és kifejezetten szeretik is, a magvaik pedig természetes féreghajtóként működnek. De mindenképp ügyeljünk arra, hogy feltörjük a tököket, nehogy a szarvasok agancsára vagy esetleg a fejükre szoruljon. Évente 2,5 milliárd tököt termelnek Halloweenkor, és csak az egyötödét hasznosítják újra. A többi a hulladéklerakókban bomlik le, és metángázokat termel, amelyek károsítják a környezetet." - áll a bejegyzésben.

Amire mindenképp figyeljünk, hogy dísztököt semmiképp ne tegyünk ki az állatoknak, mert az mérgező vegyületeket is tartalmaz. Már attól rosszul lehetnek (hasfájás, hányás, hasmenés, stb. léphet fel), ha csak egy kicsit esznek egy-egy dísztökből. A Halloween tök fogyasztása viszont biztonságos a számukra.

Ha nem vagy biztos benne, hogy a dekorációnak használt tököt megehetik-e a vadak, akkor arra kérünk, inkább ne tedd ki nekik, mert nagyon betegek lehetnek tőle.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 24. 06:33, kedd | Életmód

Számítógépes vezérlésű irodaszéket fejlesztettek Erdőkürtön

Számítógépes vezérlésű, aktív irodaszéket fejlesztett a C3D Műszaki Tanácsadó Kft. a Nógrád vármegyei Erdőkürtön - tájékoztatta a kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója az MTI-t.

2023. Január 23. 15:27, hétfő | Életmód

Sikeres a magyarországi robotsebészeti program

2023. Január 23. 15:25, hétfő | Életmód

Dollármilliókért kelhet el egy pajtában talált Anthony van Dyck-kép

Akár hárommillió dollárért is elkelhet Anthony van Dyck 17. századi flamand mester egy olajfestménye, amely egy New York állambeli farm pajtájából került elő, és amelyet 600 dollárért vett meg egy műgyűjtő.

2023. Január 19. 14:29, csütörtök | Életmód

Február elején ér földközelbe a Magyarországról is látható üstökös

Február elején ér földközelbe a zöldes fényben derengő C/2022 E3 (ZTF) nevű üstökös, amely Magyarországról is látható lesz.