Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. December 01. 12:08, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Volt barátja megbízásából kötöztek meg és vertek össze egy nőt

Volt barátja megbízásából kötöztek meg és vertek össze egy nőt

Befejezték a rendőrök a rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt folytatott nyomozást.

A rendőrség ügyeletére 2020. július 13-án éjjel egy házaspár tett bejelentést, hogy egy óbudai társasház második emeleti lakásából segélykiáltásokat hallanak, egy nő kér segítséget, mert bezárták a lakásába. A rendőrök a segélyhívásra a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek, majd a katasztrófavédelem egységei emelőkocsi segítségével a teraszon keresztül jutottak be a lakásba – közölte a rendőrség.

A sértett a rendőröknek elmondta, hogy az este folyamán egy ismeretlen nő csengetett be hozzá, hogy egy virágküldeményt hozott, majd amikor ajtót nyitott neki, a vele együtt lévő férfi belépett a lakásba és megütötte. A nő az ütéstől a földre esett, ahol támadói többször megrúgták, majd megkötözték. Ezt követően – hogy ne tudjon segítséget kérni – a szájába egy ruhadarabot tömtek és a fejét is letakarták. Távozásuk előtt egy fém rúddal még többször megütötték, majd rázárták a lakást és közel 600 ezer forint értékű műszaki cikkekkel és ékszerekkel távoztak.
A nő súlyos sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 27 éves S. Mátét és társát, a 24 éves B. Vivient. A budapesti párt 2020. július 16-án közös újpesti otthonukban fogták el, őket rablás, személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés bűntett miatt kihallgatták és őrizetbe vették.

A nyomozás adatai szerint S. Mátét és B. Vivient a sértett volt barátja, V. Bálint bízta meg. A rendőrök a 38 éves, budapesti férfit 2020. július 18-án fogták el, őt felbujtóként elkövetett rablás, személyi szabadság és súlyos testi sértés miatt vették őrizetbe. Az elkövetők azóta is bűnügyi felügyelet alatt állnak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK Rablási Osztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.