Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Július 16. 22:36, kedd | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Vonatdobálók

Vonatdobálók

Gyerekek is benne voltak a „jó mókában”.

Kolontáron dobált meg kővel négy, 12 és 14 év közötti fiú egy menetrend szerinti, Budapest-Szombathely között közlekedő személyvonatot és egy tehervonatot 2013. július 12-én nem sokkal délután 5 óra előtt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiúk a vonat érkezése előtt a sínekre téglákat helyeztek, majd a közeledő szerelvény felé bazaltköveket hajítottak. Csupán a szerencsének köszönhető, hogy sem személyi sérülés, sem dologi kár nem keletkezett. Az intézkedő rendőrök a négy személy ellen büntető feljelentést tettek, a 14 éves fiatalkorút pedig a Devecseri Rendőrőrsön gyanúsítottként hallgatták ki vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hasonló eseménynél kellett intézkedniük a hétvégén a balatonalmádi rendőröknek is, miután a 21 éves pilisborosjenői Cs. András gördeszkájával dobott meg egy Balatonfüred felé közlekedő személyvonatot. Sérülés itt sem történt. A férfit az intézkedő rendőrök egy közeli vendéglátó helyen igazoltatták, aki ellen a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon indult eljárás.

Címkék: vonat, vonatdobálás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.