Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 29. 06:54, csütörtök | Helyi sport
Forrás: blikk.hu

A BL kiesés után

A BL kiesés után

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém KC vezetőedzője a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős – összesítésben 56-55-ös párharcvesztés – kiesés után sem akarja játékosai nyakába varrni a kudarcot.

Sőt szerinte abból sem kell levonni következtetést, hogy a hajrát rontotta el a csapata – öt másodperccel a találkozó lefújása előtt kapott gólt a magyar együttes.

Pedig nem ez az első eset, hogy Mocsait valamiért üldözi a balszerencse a végjátékban. Korábban az általa irányított női válogatott olimpiai (Sydney, 2000) és világbajnoki (Zágráb, 2003) finálét is bukott el félig nyert helyzetből, és a januári, horvátok elleni sorsdöntő Eb-középdöntőt is emlékezetes utolsó másodpercek miatt nem nyerte meg a férficsapat.

– A pályán mindig annak kell meghoznia a döntést, akinek a kezében ott a labda. Edzőként én mit tehettem volna? – kérdezett vissza a szakvezető, aki azt is hozzátette, nem szabad, hogy ez a meccs kihatással legyen az edzői munkásságára.

– Most az olimpiai selejtező sikeres teljesítése a legfontosabb. Utána rövid időn belül leülök az érintettekkel, s döntök a jövőmről. A szakembernek gyorsan túl kell tennie magát a kudarcon, hiszen a válogatott szövetségi kapitányaként a jövő héten olimpiai selejtezőn vezeti harcba a nemzeti együttest – amelynek tagja a most az utolsó hazai támadásnál ziccert hibázó Pérez Carlos, akit sokan felelőssé tesznek a sikertelenségért.

– Csak sajnálni tudom azokat, akik a döntő pillanatokban rontottak. Fölösleges, hogy bárkit megnevezzek, többen követtek el hibákat. Az utolsó két percben számos ziccerünk akadt, de sajnos nem tudtuk azokat gólra váltani. Így összességé­ben elmondható, bizony a szerencsésebb csapat örülhetett a Bajnokok Ligája-továbbjutásnak – fogalmazott Mocsai Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: